Aplicatia pentru telefoane inteligente Trip Journal, produsa de o firma din Cluj Napoca, a fost nominalizata la preiile Webby, in categoria “Best Travel App” (Cea mai buna aplicatie pentru calatorii). In istoria de 15 ani a premiilor Webby, oferite de AOL si supranumite “Oscarurile intenetului”, aceasta este prima data cand o aplicatie romaneasca ajunge pe lista finalistilor.

Trip JournalFoto: iquest

Trip Journal, disponibila pe platformele Apple iOS, Google Android, Symbian si Samsung Bada OS, este produsa de compania romaneasca IQuest si a mai castigat in anul 2010 premiul pentru “Cea mai buna aplicatie din toate timpurile” la conferinta anuala a dezvoltatorilor Apple (WWDC). Aplicatia ofera utilizatorilor posibilitatea de a tine un jurnal al calatoriilor pe care le fac folosind imagini, texte si clipuri video, care pot fi integrate pe o harta multumita unei functii de geolocatie.

Premiile Webby sunt considerate drept echivalentul “Oscarurilor pentru internet” si includ categorii precum cele mai bune site-uri, cele mai bune reclame online interactive si cele mai bune aplicatii mobile. Premiile Webby au fost acordate incepand cu anul 1996, iar la cea de-a 15-a editie a avut un total de peste 10 000 de concurenti. Puteti vota aplicatia Trip Journal aici.