​"Nu intentionez ca pe mandatul meu sa se inchida vreun titlu, in business plan nu exista o astfel de optiune", a spus, joi, pentru HotNews.ro directorul Evenimentul Zilei si Capital, Claudiu Serban. Acesta preia de la 1 mai toate atributiile de management in companie, iar actionarul majoritar Bobby Paunescu urmeaza sa se mai implice financiar doar daca va fi absolut nevoie.

Claudiu SerbanFoto: Ringier Romania

Claudiu Serban a spus pentru HotNews.ro ca personal "nu am in vedere o investitie majora, ci o crestere organica, iar aceasta va fi sustinuta prin proiecte noi". El evita sa dea detalii despre proiectele pe care le ia in considerare. Dar face trimitere la campaniile cu inserturi precum cele de carte, la care apeleaza alte companii, cu precizarea:

  • "Avem in plan sa obtinem si venituri din alte proiecte, pe langa vanzarile la chiosc sau cele din publicitate. Insa, spre deosebire de altii, in cazul nostru toate proiectele trebuie sa fie profitabile", nu simple mijloace costisitoare de a promova un titlu.

Managerul Evenimentul Zilei si Capital spune ca nu poate da detalii despre masurile de "restructurare a costurilor" pe care le are in vedere pentru a ajunge "pe 0" si pentru a aduce compania pe profit incepand de anul viitor. "Unele lucruri sunt confidentiale, pe altele nu le-am decis inca", spune el. "Ce se intampla acum este rodul muncii de pana acum. Ne-am apropiat foarte mult de a face un business de presa normal", care sa stea pe propriile picioare, afirma el.

Claudiu Serban, pentru HotNews.ro:

  • Exclude trecerea doar pe online a publicatiilor Evenimentul Zilei sau Capital? "Niciodata sa nu spui niciodata. Dar nu avem astfel de planuri (...) Dupa mine, mai sunt multi pasi de facut pentru a ramane online only".  
  • Despre situatia de acum a Editurii Evenimentul Zilei si Capital: "Am avut un trimestru intai foarte prost, dar lucrurile merg mai bine in al doilea trimestru si ne asteptam la si mai bine pentru trimestrele trei si patru, in primul rand din punct de vedere al publicitatii, dar si din cel al proiectelor suplimentare" existente sau planificate.
  • Despre un acord cu Bobby Paunescu pentru a prelua mai multe actiuni in companie, pe viitor (in prezent detine 10%): Exista o intelegere cu Bobby Paunescu, dar este confidentiala.
  • Ce se intampla daca nu reuseste sa-si indeplineasca obiectivele incluse in contractul cu Bobby Paunescu? "In cazul in care nu le indeplinesc, e de discutat. Nu se pot intampla lucruri pozitive intr-o astfel de situatie, dar nu exista o 'pedeapsa' anume (...) Nu intentionez ca pe mandatul meu sa se inchida vreun titlu, sunt foarte increzator din punctul acesta de vedere. In business plan nu exista o astfel de optiune"
  • Despre relatia cu B1 TV: "Ma inteleg foarte bine cu Sorin Oancea (director si actionar cu 50% in postul TV - n.r.), suntem intr-o situatie similara, ne-am asumat amandoi managementul. Ne promovam reciproc, avem emisiuni impreuna si vom ramane in continuare in aceasta colaborare".
  • Despre relatiile cu Ringier, compania de la care Bobby Paunescu a preluat Evenimentul Zilei si Capital: "Ca si pana acum, cumparam foarte multe servicii de la ei si avem parteneriate pe anumite zone. Vrem sa ramanem in continuare cu Ringier si dorim sa avem in continuare portofoliul reprezentat impreuna".

Bobby Paunescu a spus, miercuri, intr-un interviu pentru Paginademedia.ro ca de la 1 mai "implicarea mea (in Evenimentul Zilei si Capital - n.r.) va fi zero. Eu raman doar proprietarul activelor, care include si brandurile". El a spus ca "aveam mai multe posibilitati. Claudiu a venit cu aceasta propunere. Existau si alte variante: sa vindem, sa facem un parteneriat strategic, sa continuam asa, dar asta e cea mai buna varianta". Potrivit lui Bobby Paunescu, Claudiu Serban are un mandat de management pe doi ani, "anul acesta, businessul trebuie sa fie pe zero, iar in 2012 sa aiba un profit de 5%".