Siteul ImapctNewsa relatat sambata ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vantu urmeaza sa anunte luni "vanzarea a 10% din actiunile trustului Realitatea-Catavencu catre omul de afaceri Elan Schwartzenberg". Initial, ImpactNews precizase, citand surse proprii, ca Vantu va anunta "predarea trustului Realitatea-Catavencu" lui Schwartzenberg". Vineri, in momentul in care s-a prezentat la arestul Directiei de Cercetari Penale pentru a fi incarcerat, in urma hotararii Tribunalului Bucuresti de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile, Vantu a spus ca "luni i-am pregatit si eu o surpriza domnului Traian Basescu". Schwartzenberg a precizat pentru Paginademedia.ro ca va da mai multe detalii luni, intr-o conferinta de presa.

Schwartzenberg, Vintu si Ghita si-au disputat Realitatea TV in 2011Foto: Colaj / Sursa: Agerpres

ImpactNews afirma ca a mentionat numele lui Elan Schwartzenberg "chiar in noaptea scandalului cu bodyguarzi din sediul televiziunii de stiri".

"Potrivit surselor Impactnews, anuntul pe care urmeaza sa-l faca Sorin Ovidiu Vantu in cursul zilei de luni se refera la vanzarea trustului Realitatea-Catavencu. Se pare ca Vantu a imprumutat niste bani de la Elan Schwartzenberg pe care i-a garantat cu 10 la suta din actiunile Realitatii. Schwartzenberg va deveniun imputernicit a lui Vantu, de fapt al copiilor acestuia in gestionarea afacerilor din Romania", scrie siteul de stiri.

ImpactNews afirma ca, "dupa unele surse, totusi, Elan Schwartzenberg, fostul sot al Mihaelei Radulescu, urmeaza sa preia trustul, fiind un nume vehiculat chiar de la inceputul scandalului dintre Vantu si Ghita." Ulterior, ImpactNews a citat surse care afirma ca Elan Schwartzenberg a cumpărat 92% din trustul Realitatea, lucru confirmat pentru RealitateaTV de omul de afaceri, care a spus ca a achizitionat 92% din actiunile postului.

Conform acelorasi surse citate de ImpactNews, "contractul de management al lui Sebastian Ghita nu va fi afectat".

Contactat de HotNews.ro, Ghita a afirmat ca "nu cunoaste notiunea de predare in afaceri. O stiu pe cea de vanzare, de achizitionare, dar nu de predare... Nu credeti ca ar trebui sa-i intrebati pe cei care au dat stirea ce inseamna predare?"

In plus, omul de afaceri a declarat ca contractul de management a fost incheiat intre doua companii, Realitatea Media si Asesoft, si ca este vorba de un contract "ferm", incheiat pentru o perioada de cinci ani, care "nu poate fi desfacut decat in instanta".

In cursul zilei de sambata, paginademedia.ro a scris ca, potrivit informatiilor sale, "ieri, vineri 29 aprilie, Elan Schwartzenberg si cei doi copii ai lui Sorin Ovidiu Vintu, Ionut si Ioana au fost in Cipru pentru perfecta datele afacerii. Discutiile au vizat intregul pachet detinut de copiii lui SOV la Bluelink Communcazioni, firma care detine pachetul majoritar la Realitatea TV".

Paginademedia.ro a prezentat si o scrisoare pe care Sebastian Ghita le-a trimis angajatilor de la Realitatea TV, in care afirma ca "am resursele financiare si energia psihica sa duc acest contract pana la capat indiferent de cine este proprietar".

Iata cateva fragmente din scrisoarea publicata de Paginademedia.ro:

  • Domnul Sorin Ovidiu Vantu, desi actioneaza ca atare, nu este din punct de vedere juridic actionar al companiei, deci nu are nicio calitate legala sa vorbeasca in numele Realitatea TV.
  • Faptul ca fiica si fiul dansului sau alti actionari reali ai televiziunii vor fi inlocuiti din companiile din Cipru, nu afecteaza cu nimic contractul meu.  Acest contract se supune legilor din Romania si nu poate fi reziliat decat prin decizia unei instante din Romania. Pana cand o decizie definitiva si irevocabila in acest sens nu se va lua ¬ si, in opinia mea, lucrul asta nu se va intampla in urmatorii ani , rugamintea mea este sa va faceti in continuare treaba cu calm si sa actionati corect fata de voi si de statie.
  • Nici o stire, in ceea ce ma priveste, nu are "embargo" de la difuzarea pe REALITATEA TV sau publicarea pe [1]REALITATEA.NET [2] si nimeni nu are dreptul sa va ceara sa nu relatati corect subiectul de presa care a ajuns, din pacate, disputa intretinuta de dl . Sorin Ovidiu Vantu si "prietenii" domniei sale din Consiliul de Administratie impotriva mea. Si, in general, niciun subiect pe care voi il considerati de interes nu poate fi "oprit".
  • Cand am preluat acest contract, toata lumea ne-a acuzat, pe la colturi, ca ne-am vandut lui Victor Ponta si PSD-ului. Acum, insusi tatal unora dintre actionari ne acuza public ca suntem unealta lui Traian Basescu. Tragi-comic, nu?"