Televiziunea publica si Ministerul Turismului au un contract de coproductie, prin care ministerul condus de Elena Udrea contribuie cu 148.000 de lei la productia a trei editii ale emisiunii "Ne vedem la TVR!", realizata de Marina Almasan, pentru promovarea unor destinatii turistice, scrie paginademedia.ro. Doua dintre aceste emisiuni au fost sanctionate de CNA pentru publicitate politica, iar a treia nu a fost realizata inca.

Elena UdreaFoto: Agerpres

Contactati de HotNews.ro, reprezentantii TVR s-au limitat sa spuna ca institutia se va supune deciziilor CNA.

Potrivit sursei citate, TVR a aratat, marti, la CNA ca prin acest contract institutia se obliga sa realizeze trei editii "Ne vedem la TVR!" care sa promoveze trei destinatii turistice. Prin contract, "Ministerul Turismului (un contractant comercial) a impus subiectul unei productii editoriale a postului public (care tine de zona editoriala)", noteaza sursa mentionata.

  • Saptamana trecuta, CNA a sanctionat TVR cu 10.000 de lei pentru o editie din aprilie a emisiunii "Ne vedem la TVR", realizata in Bucovina si care, potrivit membrilor Consiliului, a incalcat reglementarile ce interzic publicitatea politica in afara campaniei electorale. In emisiunea respectiva au fost invitati premierul Emil Boc, Elena Udrea si Gheorghe Flutur. O alta editie, realizata la Oradea, s-a soldat cu o somatie publica pentru TVR.

Contractul a intrat in vigoare pe 26 martie si va expira pe 28 mai, iar a treia emisiune, ce va avea ca subiect Delta Dunarii, urmeaza sa fie realizata luna aceasta, arata sursa citata.