Noul proprietar de la Realitatea, Elan Schwartzenberg, a mandatat-o pe fiica lui Sorin Ovidiu Vantu, Ioana Vantu, sa discute vanzarea Publika TV, postul de televiziune din Republica Moldova, omului de afaceri moldovean Vladimir Plahotniuc, scrie joi paginademedia.ro, citand surse apropiate actionariatului Realitatea TV.​

Paginademedia.ro il citeaza pe Elan Schwartzenberg spunand ca nu comenteaza pe acest subiect. Sursele citate de site-ul mentionat spun ca motivul pentru care Elan a mandatat-o pe Ioana Vantu sa poarte aceste discutii tin de "relatiile acesteia cu piata media din Moldova".

Magnatul Vladimir Plahotniuc mai detine, intre altele, posturile TV Prime si 2 Plus.

  • Televiziunea Publika TV a inceput sa emita in primavara anului trecut. Inca din momentul lansarii au circulat zvonuri privind iminenta vanzare a postului controlat de Sorin Ovidiu Vantu, zvonuri care s-au intensificat in toamna anului trecut. Actionarul a fost determinat, atunci, sa dezminta informatiile cum ca Publika TV ar fi fost vanduta lui Vladimir Plahotniuc si sa dezminta ca ar intentiona sa vanda televiziunea. La inceputul lunii trecute, site-ul postului, Publika.md, publica un material in care trecea in revista zvonurile privind vanzarea televiziunii, finalul articolului constand in mai multe intrebari: "Ai simtit vreodata ca 'Vantu bate la Publika MD'? (...) Tu ce crezi? Cine e intr-adevar stapanul Publika TV?" Intrebarile au fost reluate in aceeasi perioada in articole in care erau vehiculate numele unor diversi cumparatori potentiali ai Publika TV: Vladimir Plahotniuc, comunistii, Vlad Filat.