Marina Almasan a fost "premiata din banii atrasi de la sponsori" la TVR, scrie Catalin Tolontan pe blogul sau, referindu-se la Regulamentul ce permite jurnalistilor sa atraga sponsorizari si sa primeasca un procent din acesti bani. GSP isi face propriul post de radio, scrie Paginademedia.ro. Iar in Ungaria, joint venture-ul regional dintre grupurile Ringier si Axel Springer nu poate fi aplicat dupa ce noua autoritate in domeniul media, Consiliul Media, a dat aviz negativ referitor la fuziunea operatiunilor locale ale celor doua companii.

  • Realizatoarea Marina Almasan a fost recomensata, in aprilie a.c., de Comitetul Director al TVR pentru contracte de sponsorizare aduse de aceasta pentru "Programul de Revelion" si pentru emisiunea "Ne vedem la TVR de 1 decembrie", scrie Catalin Tolontan pe blogul sau. El noteaza ca "valabil de un deceniu, Regulamentul (de sponsorizare din catrul TVR - n.r.) prevede ca orice angajat al televiziunii publice care aduce sponsorizari pentru emisiuni sa primeasca un procent din acesti bani", practica "interzisa explicit in strainatate". TVR a fost sanctionat, recent, de CNA cu o amenda si o somatie publica pentru publicitate politica in doua editii ale emisiunii "Ne vedem la TVR", realizate in coproductie cu Ministerul Turismului.
  • Grupurile Ringier AG (Elvetia) si Axel Springer AG (Germania) au renuntat sa mai inregistreze, la autoritatile din domeniul concurentei din Ungaria, a joint venture-ului infiintat in urma cu un an la nivelul Europei Centrale si de Est, Ringier Axel Springer Media AG. Potrivit unui comunicat de presa, "renuntarea este din motive procedurale. Autoritatea maghiara nou formata in domeniul media - Consiliul Media - a dat recent aviz negativ referitor la fuziune, aviz care este obligatoriu pentru autoritatea in domeniul concurentei". Potrivit comunicatului, cele doua companii planifica sa lucreze impreuna in Ungaria si "vor decide in timp util si dupa o examinare atenta a optiunilor daca si in ce mod vor demara formalitatile pentru o noua fuziune". Ringier si Axel Springer isi desfasoara activitatile prin noul joint-venture in Polonia, Slovacia, Republica Ceha si Serbia, Romania nefiind inca inclusa in aceasta colaborare. Potrivit comunicatului de vineri, pentru Ringier Axel Springer Media AG renuntarea la formalitatile pentru fuziune in Ungaria nu are repercusiuni in plan operational.  
  • Gazeta Sporturilor pregateste lansarea unui post propriu de radio, Radio GSP, ce va emite online, iar in weekend va fi preluat de postul 100% FM detinut de Robert Turcescu, dupa cum scrie Paginademedia.ro, care il citeaza pe Gusti Roman, manager de proiect. Online, postul va fi accesibil la radio.gsp.ro, iar redactor-sef va fi Gabi Safta, potrivit sursei citate.