Iolanda Staniloiu va realiza de maine, alternativ cu Mihai Radulescu, talk-show-ul "+Politica" difuzat seara la TVR Info. BRAT ofera detalii despre noua metodologie de realizare a studiului de evaluare a audientelor in presa scrisa, SNA Focus. Redactorul-sef al Adevarul.ro, Vlad Epurescu, si-a depus demisia.

  • Iolanda Staniloiu se alatura din 12 mai echipei TVR Info, la scurt timp dupa relansarea postului ca "Televiziune de stiri a romanilor". Potrivit unei informari TVR, ea va modera, alternativ cu Mihai Radulescu, emisiunea "+Politica", talk-show difuzat de luni pana vineri, de la ora 19.05. Emisiunea abordeaza teme de actualitate, de obicei din sfera politicii.
  • "Utilizarea rezultatelor obtinute cu noua metodologie in comparatie cu cele actuale este nerecomandata", arata o informare a Biroului Roman de Audit al Tirajelor, ce ofera detalii despre noua metologie folosita pentru SNA Focus, studiu referitor la audienta publicatiilor romanesti. Pana recent, datele de audienta au revenit, periodic, in discutie ca urmare a diferentelor intre numarul de cititori ai publicatiilor, relevat de SNA (studiu realizat pe baza de sondaj) si numarul de mult mai mic al celor care cumpara publicatiile, relevat de cifrele de vanzari. Printre modificarile de metodologie prezentate de BRAT se numara: extinderea unversului studiului de la 64 la 74 de ani; colectarea datelor prin metoda Computer Assisted Personal Interview (CAPI); modificarea bateriei de intrebari referitoare la audienta presei scrise; schimbarea designului chestionarului si a modalitatii de prezentare a stimulilor vizuali de suport pentru recunoasterea titlurilor citite; includerea unor referinte suplimentare la mediul online; introducerea unei sectiuni dedicate evitarii confuziilor dintre titluri. Primele rezultate obtinute pe baza noii metodologii vor fi prezentate la inceputul lui 2012. Pentru SNA, BRAT continua parteneriatul cu Metro Media Transilvania si incepe unul nou cu GfK Romania, ambele companii urmand sa colaboreze cu BRAT pentru o perioada de trei ani.
  • Redactorul-sef al Adevarul.ro, Vlad Epurescu, si-a depus demisia. Potrivit paginademedia.ro, "decizia lui vine ca urmare a scandalului Coca Cola-Adevarul-Think Outside the Box". Epurescu lucreaza la Adevarul.ro din 2009.