Ovidiu Dumitru, realizator, textier si scenarist la TVR, a murit in noaptea de joi spre vineri, la varsta de 77 de ani, in urma unui accident vascular, anunta Mediafax. Inmormantarea va avea loc sambata, la un cimitir din cartierul Berceni din Bucuresti. Ovidiu Dumitru a fost unul dintre cei mai vechi colaboratori ai Televiziunii Romane, fiind realizator al mai multor emisiuni, printre care si "Televiziunea, dragostea mea", despre care spunea ca este "o adevarata declaratie de dragoste" fata de unica televiziune a vietii lui, TVR.

Ovidiu DumitruFoto: Captura Youtube.com

Ovidiu Dumitru despre Alexandru Bocanet (martie 2011):

Ovidiu Dumitru a lucrat la TVR ca redactor, scenarist, textier si regizor, alaturi de Tudor Vornicu, Alexandru Bocanet sau Doina Levinza, la sute de productii, incepand din anul 1972.

O portocala (muzica Marius Teicu, versuri Ovidiu Dumitru):

Considerat un maestru al "varietatilor", el a semnat si o serie de spectacole de revista si opereta pe scenele teatrelor bucurestene si a fost adesea premiat pentru sensibilitatea textelor unor melodii de muzica usoara, devenite in timp slagare, printre care "Copacul", "Oameni", "Sa nu uitam sa iubim trandafirii" si "O portocala".

In anul 2005, Asociatia Profesionistilor de Televiziune din Romania i-a decernat premiul pentru profesionalism pentru intreaga sa activitate in televiziune.