Presedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, Gyorgy Frunda, a sustinut, marti, ca este necesara adoptarea in aceasta legislatura a unei legi a presei care "sa faca putina ordine in acest domeniu, care uneori este prea liber si provoaca prejudicii personale".

El a facut aceasta declaratie cu ocazia dezbaterii in comisia pe care o conduce a raportului pentru anul 2010 "Libertatea presei in Romania", document elaborat de Agentia de Monitorizare a Presei.

El a subliniat ca toti reprezentantii partidelor politice s-au pronuntat pentru independenta presei si eliminarea cenzurii, dar si pentru apararea cetateanului fata de orice fel de abuz din partea presei, prin articole neadevarate, injuste, relateaza Mediafax.

Frunda s-a pronuntat de asemenea pentru suspendarea pentru o anumita perioada a dreptului de a profesa pentru jurnalistul care, prin articolele sale, incalca repetat, fundamental si cu rea intentie dreptul unui cetatean.

Frunda a sustinut ca o astfel de masura ar trebui sa fie aplicata dupa ce jurnalistul a fost condamnat, intr-o prima faza, sa plateasca despagubiri morale, materiale.