​Iulian Bortos si-a dat demisia din pozitia de redactor-sef al saptamanalului financiar Capital. El a precizat insa pentru HotNews.ro ca "raman in perioada imediat urmatoare alaturi de revista, sa asigur coordonarea ei. Mai departe, daca vom gasi o formula de colaborare, sunt deschis". Despre demisia lui Iulian Bortos a scris initial Paginademedia.ro.

Iulian Bortos a preluat pozitia de redactor-sef la Capital in 2005.

El a spus pentru HotNews.ro ca se gandeste de mai multa vreme sa paraseasca aceasta pozitie si ca a luat aceasta decizie acum in conditiile evenimentelor din ultima perioada, de la Evenimentul Zilei si Capital. Potrivit lui Bortos, desi exista diferente de viziune in privinta evolutiei Capital, "sunt in continuare in relatii foarte bune cu managementul, dar a sosit momentul sa regandim aceste relatii".

Decizia sa vine pe fondul unui val de plecari de la Evenimentul Zilei, ce a urmat unei decizii a managementului EvZ si Capital de a restructura mai multe posturi in zona administrativa si de a reface structura de conducere editoriala. Printre cei plecati de la EvZ se numara redactorul-sef adjunct Ioana Lupea, mai multi editori cu functii de conducere, redactori si reporteri.