​Cele mai multe meciuri dintre cele incluse in pachetul 8, cumparat de Antena TV Group in licitatia din aprilie pentru drepturile Ligii I, vor fi transmise doar pe GspTV, dupa cum a spus pentru HotNews.ro managerul postului, Cristi Cretu. Potrivit acestuia, cele mai importante meciuri din pachetul cumparat vor fi transmise simultan de Antena 1 si de postul de sport. In legatura cu speculatiile privind implicarea postului in proiectul LPF de a-si face propria televiziune, Cretu spune ca "nu s-a pus niciun moment problema ca Antena Group sa vinda GSPTV (...) In privinta existentei unui alt gen de negocieri, insa, toate la timpul potrivit."

Cristi CretuFoto: Intact Media Group
  • La inceputul lunii aprilie, Antena TV Group a preluat pachetul 8 de drepturi TV pentru meciurile Ligii I, cu 12,9 milioane de euro (fara TVA) pentru trei sezoane (RCS&RDS-DigiSport a preluat pachetul 1, par Romtelecom-DolceSport - pachetul 2). Multe dintre pachetele LPF au ramas, insa, nevandute, iar Liga si-a anuntat intentia de a-si face propriul post pentru a difuza mecurile respective. In mai, Dumitru Dragomir spunea ca "vine o doamna care conduce o televiziune ca sa discutam preluarea acesteia de catre Liga". Sabina Petre, reprezentanta Antena TV Group, intrebata atunci de HotNews.ro despre o posibila negociere cu LPF, spunea ca "luam in calcul orice varianta (...). Nu confirm informatia, dar nici nu o infirm". Pe 22 mai, imediat dupa ultima etapa a Ligii I, GspTV era scos din grila RCS-RDS.
  • Drepturile TV ale Ligii 1 au fost impartite in noua pachete. Astfel, in prima etapa, detinatorul pachetului 1 va transmite optiunea 1 (derby-ul), pachetul 2 - optiunea 9, pachetul 3 - optiunea 8, pachetul 4 - optiunea 7 etc. Urmeaza ca in etapele ulterioare sa se reia ciclul, fiecare optiune fiind inclusa in alt pachet.  

Cristi Cretu a raspuns intrebarilor HotNews.ro legate de transmisia meciurilor, de negocierile cu LPF si de prezenta GspTV in grilele operatorilor de cablu.

  • Care post va transmite meciurile din pachetul 8? "Meciurile vor fi transmise atat de Antena 1, cat si de GSPTV. Antena 1 va transmite optiunile 1, 2 si 3. Acesta vor fi insa simultan si pe GSPTV. Optiunile 4, 5, 6, 7, 8 si 9 vor putea fi urmarite doar pe GSPTV. Antena 1 va avea astfel 5 meciuri in aceasta toamna, iar GSPTV va difuza in direct 17."
  • Ce alte evenimente sportive vor fi incluse in grila GspTV pentru a tine pe picioare postul? "Pe langa fotbal, avem in prezent tot ce inseamna rugby si tenis de masa romanesc: meciurile echipelor nationale, campionatul intern, Cupa Romaniei etc. De asemenea, am achizitionat turneele ATP 500. Pe langa acestea, suntem in negocieri  si cu alte federatii pentru achizitionarea unor noi sporturi si evenimente. Asta in ceea ce priveste zona evenimentelor live. Grila GSPTV ofera insa si alte programe (...) de la talk-show-uri de atitudine pana la emisiuni de umor, fitness sau poker. Nu in ultimul rand, si partea de stiri este foarte importanta. Sunt numai putin de 10 jurnale zilnice care se bazeaza pe foarte multe exclusivitati."
  • Au existat speculatii ca Antena TV Group ar putea vinde GspTV catre LPF sau de a-l implica in alt fel in proiectul LPF de a-si face propria televiziune. Exista astfel de negocieri cu LPF? "Nu s-a pus niciun moment problema ca Antena Group sa vinda GSPTV. Discutiile cu LPF s-au purtat doar in jurul pachetului 8, pe care l-am achizitionat, si in jurul celorlalte pachete ramase nevandute. In privinta existentei unui alt gen de negocieri, insa, toate la timpul potrivit."
  • Postul a fost scos din grila RCS-RDS, iar acum este disponibil doar in grila Dolce. Cand va intra si in grilele altor operatori? "Negocierile cu UPC sunt in pina desfasurare si speram ca in a doua jumatate a lunii iunie sa fim si in grila lor de posturi. De asemenea, am reusit sa incheiem contracte cu majoritatea cablistilor independenti. In momentul in care vom trece pe UPC, vom avea o acoperire mai mare decat cea de pe RCS."
  • Exista vreo discutie pentru ca postul sa fie preluat pe viitor si de RCS-RDS? "Suntem deschisi oricaror discutii cu fostii parteneri de la RCS. Vechiul contract s-a incheiat dupa ultima etapa din campionatul trecut. Urmeaza sa negociem continuarea. Numarul mare de solicitari ale abonatilor RCS, care chiar doresc sa aiba GSPTV, ar trebui sa duca la un deznodamant fericit din acest punct de vedere."
  • Date fiind schimbarile legate atat de continutul grilei GspTV cat si de relatiile cu operatorii, vor exista schimbari in echipa Gsp TV? "Nu vor fi schimbari majore. Vom reorganiza Departamentul de stiri, care va deveni o platforma ce va oferi continut atat pentru jurnalele GSPTV, cat si pentru cele de la Antena 1. In privinta emisiunilor, ele isi vor pastra echipele care le produc. Mai mult, vor aparea emisiuni noi care vor diferentia postul nostru de celelalalte. De la Ovidiu Ioanitoaia si Silviu Tudor Samuila pana la celebrul Petrica, vedetele postului vor ramane aceleasi."