Activista siriana a blogului "O lesbiana la Damasc", Amina Abdallah Araf el-Omari, este un personaj fictiv. Tanara despre care s-a spus ca a fost rapita de barbati inarmati care au luat-o cu forta de pe strada intr-o Dacia Logan rosie, in capitala siriana Damasc, a fost 'creata' de un american in varsta de 40 de ani, student in Scotia si militant pentru cauza araba, care si-a cerut public scuze, scrie AFP.

Intr-un mesaj postat pe blogul damascusgaygirl.blogspot.com si intitulat "Scuze cititorilor", Tom MacMaster scrie ca nu se astepta sa starneasca atat de mult interes.

Dar, precizeaza el, daca bloggerita nu exista in realiate, "faptele relatate pe blog sunt adevarate si nu mint asupra situatiei de pe teren" (in Siria, n.r.).

Potrivit cotidianului britanic Guardian, bloggerii au descoperit, in ultimele zile, elemente care conduceau la Tom MacMaster si la sotia sa Britta Froelicher.

MacMaster, in varsta de 40 de ani, urmeaza un master la universitatea din Edinburgh. Potrivit cotidianului britanic, el este un militant pentru cauza arabilor, in timp ce sotia sa pregateste la aceeasi universitate un doctorat asupra dezvoltarii economice siriene.

"Nu cred ca am facut rau cuiva (...) Am creat o voce pentru probleme care ma preocupa puternic", scrie MacMaster.

O persoana care se prezinta drept o ruda a lui Amina Abdallah anuntase in urma cu o saptamana ca tanara a fost rapita de oameni inarmati pe o strada din Damasc, cu ajutorul unei Dacii Logan de culoare rosie.

O pagina Facebook "Free Amina Abdalla" a fost creata dupa anuntul rapirii sale.