Claudiu Padurean, jurnalist la ziarul "Romania libera", detinut de Dan Adamescu, a castigat marti licitatia pentru brandul "Academia Catavencu", oferind suma de 882.659 euro (711.822 euro +TVA). Reprezentat de avocatul George Dumitru, el a castigat in fata lui Orlando Nicoara, director general Mediafax Group, care s-a oprit la pasul 75 al licitatiei.

Dan AdamescuFoto: AGERPRES

Licitatia a pornit de la 149.322 de euro, fara TVA, si s-a licitat in pasi de cate 7.500 de euro. La finalul licitatiei, Orlando Nicoara s-a limitat sa comenteze ca "am licitat atat timp cat am considerat ca e business".

Avocatul George Dumitru, din partea castigatorului, nu a facut niciun comentariu.

Claudiu Padurean a declarat, la randul sau, ca nu comenteaza pe tema licitatiei. In spatele lui - dar si al jurnalistei Sabinei Fati, care a participat la prima licitatie -, s-ar afla Dan Adamescu, proprietarul 'Romania libera". Padurean si Fati au fost cei care au luat parte la licitatii din partea "Romaniei libere" deoarece trebuiau respectate anumite cerinte din caietul de sarcini, referitoare la participanti.

Aceasta a fost cea de-a doua licitatie pentru brandul Academia Catavencu, scos la vanzare dupa ce Catavencu SA a intrat in faliment.

Vinerea trecuta, lichidatorul Ion Popescu a spus pentru HotNews.ro ca la licitatie s-au inscris doua persoane, dar ca nu poate preciza numele ambilor. Claudiu Padurean a confirmat pentru HotNews.ro ca s-a inscris la licitatie, in timp ce, in privinta celui de-al doilea partcipant, Paginademedia.ro preciza ca este Orlando Nicoara, director general Mediafax Group. Aceeasi sursa scria ca "niciun alt Catavenc nu s-a inscris la licitatie".

  • Doru Buscu a castigat, in data de 26 mai, o licitatie pentru marca Academia Catavencu, licitand pana la suma de 1,3 milioane de euro fara TVA (1,61 milioane inclusiv TVA) in fata unui imputernicit al Sabinei Fati, jurnalista de la Romania libera, inscrisa la randul sau la acea licitatie. "Nu puteam lasa marca pe mana unui personaj ca Adamescu" (Dan Adamescu, proprietar "Romania libera" - n.r.), spunea atunci Doru Buscu. El nu a putut plati, insa, la timp cei 1,6 milioane de euro pentru a cumpara marca, fapt pentru care aceasta a fost scoasa din nou la licitatie.

Intr-un Contraeditorial publicat marti, "Adio, dar ramii cu mine", Doru Buscu de la Academia Catavencu scrie, intre altele, ca "azi e luni. Miine, Academia Catavencu va fi adjudecata. Miercuri, cind revista va ajunge la chioscuri, cititorii vor sti deja, de la televizor si de pe net, numele noului proprietar. In momentul in care scriu acest text, eu nu-l stiu. Sigur, imi doresc sa-l cheme Adrian Sarbu si nu Dan Adamescu, dar mai mult de atit nu pot face. (...) Marca va merge acolo unde decid banii, dar sufletul ei are propriul drum. Nu poti ucide cu una, cu doua o legenda. De aceea, chiar daca noi, cei care scriem acum revista, n-o vom mai scrie de saptamina viitoare, va rog sa nu incetati s-o cititi. Face bine la cap, parol."