Presedintele belarus Alexandr Lukasenko a acuzat vineri presa ca a provocat artificial criza economica pe care o traverseaza tara si a denuntat puterile straine care spera sa vada Belarusul prabusindu-se, relateaza AFP.

Autoritarul sef de stat a lansat un atac in toata regula impotriva ziaristilor si a "acestei pubele care se cheama Internet", intr-o conferinta de presa transmisa la radio si la care numeroase ziare si televiziuni nu au fost autorizate sa participe.

"Ziaristii au jucat un rol major in crearea panicii. Destabilizarea pe piata consumului a fost creata de mai multe media", a afirmat el. Daca aceste lucruri nu s-ar fi intamplat, "astazi am fi trait normal", a adaugat acesta.

Puterile straine "se ling deja pe buze asteptand sa ne prabusim", a continuat presedintele, fara a preciza la ce tari se refera.

"O subliniez din nou, acest lucru nu se va intampla. Avem propria noastra cale de dezvoltare si vom continua sa supravietuim", a sustinut Lukasenko.

Belarus, tara cu o economie etatista in care traiesc zece milioane de oameni, se confrunta cu cea mai grava criza financiara de cand Alexandr Lukasenko a ajuns la putere, in urma cu 17 ani.