Antena 1 a anuntat, vineri, achizitia unui nou format de talent show, Idol, cunoscut lumii prin emisiunea American Idol, difuzata in SUA din 2002. Emisiunea, ce va intra in grila postului din primavara anului viitor, este al doilea mare format de acest gen achizitionat de Antena 1, dupa X Factor, care va incepe in toamna. Cele doua emisiuni concureaza cu oferta Pro TV, constand tot in doua show-uri de identificare a talentelor - "Romanii au talent" si, din sezonul urmator, "Vocea Romaniei" (The Voice).

"Idol" este o emisiune de tip concurs in care sunt cautate talente muzicale. Formatul a fost creat de Simon Fuller, cunoscut producator de emisiuni TV, pe baza emisiunii Pop Idol, difuzata in Marea Britanie la inceputul deceniului trecut. Formatul "Idol", produs de Fremantle Media si 19 Entertainment, a fost preluat de televiziuni din cateva zeci de tari in ultimii ani.

Potrivit informarii de vineri a Antena 1, "Idol" a adus anul trecut postului de televiziune american Fox, apartinand grupului News Corp, cate 7,11 milioane de dolari la fiecare jumatate de ora.