Rodica Culcer a depus, miercuri, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea va fi reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Stirilor TVR, pana la ocuparea prin concurs a acestui post, informeaza Mediafax.

Rodica CulcerFoto: AGERPRES

Rodica Culcer a implinit varsta legala de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR este valabil pana la 30 iunie.

Intrebati de Mediafax care va fi situatia Rodicai Culcer in cadrul TVR dupa 30 iunie, reprezentantii Televiziunii Publice au raspuns: "In conformitate cu legislatia muncii in vigoare, orice persoana care indeplineste conditiile de pensionare poate solicita reangajarea prin cumul cu pensia. Este atributul angajatorului sa decida asupra aprobarii unei asemenea cereri".

Astfel, "in data de 29 iunie, Rodica Culcer a depus o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobata". Prin urmare, "din 1 iulie, ea (Rodica Culcer, n.r.) va fi reincadrata pe un post de executie, indeplinind, prin delegare, atributiile de director al Directiei Emisiuni Informative si Sport, pana la ocuparea prin concurs a acestui post", au mai spus reprezentantii TVR.

Rodica Culcer conduce Stirile TVR din 2005. Ea a fost desemnata castigatoare a concursului organizat in august 2005 de Televiziunea Romana pentru ocuparea postului de director la Stirile TVR, post ce a fost scos la concurs dupa ce ramasese vacant ca urmare a demisiei lui Lucian Sarb.

Rodica Culcer, in varsta de 59 de ani, a fost director general la Radio Total, director al Departamentului de Stiri la Europa FM si a lucrat aproape noua ani la postul BBC. Intre anii 2002 si 2003 a realizat la TVR emisiunea saptamanala de analiza si dezbatere "Ultima editie".

Din 13 ianuarie 2011, Rodica Culcer modereaza si emisiunea "Judeca tu!", o dezbatere saptamanala transmisa in direct de TVR 1 joi, de la ora 21.00.

Potrivit Legii 263 din 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, varsta standard de pensionare pentru stagii complete si stagii minime de cotizare la femei este, in iunie 2011, de 59 de ani. Potrivit noii legi a pensiilor, pana in 2030 Romania trebuie sa creasca varsta de pensionare pana la 63 de ani in cazul femeilor si pana la 65 de ani in cazul barbatilor.

UPDATE - Bogdan Hossu: Culcer nu are dreptul sa cumuleze pensia cu salariul, TVR a incalcat legea aproband cererea

Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, pentru Mediafax ca Rodica Culcer nu are dreptul sa cumuleze pensia cu salariul, iar TVR a incalcat legea aproband solicitarea ei in acest sens.

Hossu a precizat ca Legea 329/2009 reglementeaza conditiile exercitarii cumulului pensiei din sistemul public de pensii si sistemele neintegrate sistemului public cu veniturile salariale sau, dupa caz, asimilate salariilor, realizate din exercitarea unei activitati profesionale pe baza de contract individual de munca, raport de serviciu sau pe baza actului de numire in functie, in cadrul autoritatilor si institutiilor publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare.