PDL a decis, luni, sa formuleze plangeri catre CNA si sa nu isi mai trimita reprezentantii la emisiunile Antena 3, dupa ce acest post de televiziune a sustinut ca Daniel Funeriu nu a luat bacalaureatul din prima sesiune in 1989, iar ministrul a acuzat postul de fals in acte, relateaza Mediafax.

Deputatul PDL Razvan Mustea Serban, presedintele OT PDL, a precizat, luni, dupa sedinta BPN, ca partidul va formula plangeri catre CNA iar ministrul Daniel Funeriu va initia "actiuni in justitie" pentru faptul ca "i s-a lezat grav imaginea" ca ministru al Educatiei.

"In urma unei campanii de dezinformare si calomniere, care din punctul nostru de vedere a atins cote de neacceptat pentru PDL, printr-un atac mincinos la adresa ministrului Educatiei de pe postul de televiziune Antena 3, PDL a luat decizia de a refuza din acest moment prezenta reprezentantilor sai in cadrul studiourilor Antena 3. Este vorba despre prezentarea unei liste trunchiate si falsificate, a unor absolventi de bacalaureat din anul 2011 in care numele unui absolvent a fost inlocuit cu numele ministrului Daniel Funeriu, prezentandu-se astfel in mod fals ideea ca dansul n-ar fi promovat examenul de bacalaureat din prima sesiune din anul 1989, atunci cand l-a sustinut", a explicat Razvan Mustea Serban.

El a spus ca demersul PDL se indreapta impotriva politicii editoriale "dictate in mod politic de patronatul trustului Intact care doreste sa transforme acest trust de presa in USL TV".

Potrivit lui Mustea, protestul PDL va dura pana in momentul in care trustul Intact "va intelege sa faca jurnalism in mod profesionist, sa respecte deontologia si legile in vigoare".

Potrivit postului de televiziune Antena 3, Daniel Funeriu nu ar fi reusit sa treaca de proba scrisa a bacalaureatului pe care l-a sustinut in 1989, la Strasbourg, dar ar fi primit o a doua sansa la examenul oral. Postul de televiziune, care preciza ca are datele de la un telespectator, a prezentat si un tabel in care aparea numele lui Petru Daniel Funeriu, iar in dreptul acestuia era mentiunea "passe second groupe".

In replica, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, sambata, ca a luat bacalaureatul din prima sesiune, cu o nota suficient de mare pentru a fi selectat in ruta de studii pentru elite.

Ministrul Daniel Funeriu a afirmat ca postul de televiziune a facut, cu buna stiinta, un fals in acte, iar datele prezentate sunt "o calomnie fara precedent", un "fals abject care nu poate sa ramana nesanctionat".

El a precizat ca va actiona in instanta postul de televiziune Antena 3, pentru fals si uz de fals.

Daniel Funeriu a precizat ca lista prezentata de postul de televiziune, pe care era trecut si numele sau, contine numele unor elevi care au sustinut bacalaureatul in 2011, nu in 1989. Ministrul a adaugat ca numele sau a fost inserat printre alte nume, iar doua nume au fost sterse din aceasta lista.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a declarat, joi, intr-un interviu pentru "Gandul", ca a dat bacalaureatul in 1989, la Strasbourg, unde copiatul a fost exclus, obtinand note "foarte, foarte mari la matematica si fizica", avand cea mai mare medie de absolvire din liceu, impreuna cu un alt coleg.

In aprilie 2010, Biroul Permanent National al PDL a decis ca reprezentantii formatiunii sa nu mai participe la emisiunile posturilor de televiziune Realitatea TV si Antena 3, pana cand aceste posturi nu vor reveni la informarea critica dar corecta a opiniei publice. Dupa o luna de zile, conducerea PDL a renuntat la acest boicot, motivand ca scopul este acela de a se comunica masurile Executivului.