O papusa in marime naturala, cu peruca blonda si rochie portocalie, a fost prezentata ironic de crainica Dana Grecu (premiata de APTR) drept "invitatul PDL" in studioul Antena 3. In platoul emisiunii "La ordinea zilei" de luni au stat, alaturi de papusa PDL, Ecaterina Andronescu, Niels Schnecker si Radu Tudor.

Papusa PDL si caricatura lui Funeriu la Antena 3Foto: captura Antena 3

Gestul de a aduce in emisiune un manechin a fost raspunsul Antenei 3 la decizia PDL de a boicota emisiunile postului care l-a acuzat pe ministrul Funeriu ca si-ar fi falsificat diploma de bacalaureat.

Chiar la inceputul emisiunii, Niels Schnecker a simulat gestul de a-i da papusii - PDL sa bea ceai de iasomie.

Reamintim ca Antena 3 a prezentat vineri in direct un document despre care Radu Tudor a spus ca ar fi primit de la un telespectator. Documentul arata ca Funeriu ar fi trebuit sa sustina si un examen oral, din cauza unor note slabe obtinute la proba scrisa. Simbata, Funeriu a acuzat Antena 3 ca a falsificat acel document.

In emisiunea de luni, stind alaturi de manechinul-PDL, Dana Grecu a sustinut ca Antena 3 si-a indeplinit corect misiunea de a informa publicul prin prezentarea "cu rezerve" a documentului primit de la telespectator si a incercat sa obtina o reactie in direct de la ministrul Funeriu.

Informatie de context:

  • Regulile jurnalistice spun ca, inaintea publicarii, orice informatie trebuie verificata din trei surse independente