​Postul de televiziune GSP TV a fost inclus, de marti, pe lista posturilor care trebuie incluse, in ordinea audientelor, de distribuitorii de programe in grilele lor. GSP TV - transmis, in prezent, doar de Dolce si mai multi operatori de cablu independenti - a fost scos din grila RCS&RDS la sfarsitul contractului dintre acest operator si Antena TV Group, de atunci negociind intrarea sa si in grila UPC.

  • Potrivit principiului "must carry", stipulat in art. 82 din Legea audiovizualului, distribuitorii de programe (cablistii) trebuie sa includa in grilele lor posturile Societatii Romane de Televiziune, posturile pentru care exista acorduri internationale (TV 5) si serviciile de programe libere la retransmisie si fara conditionari tehnice sau financiare ale radiodifuzorilor privati, in limita a 25% din numarul de programe distribuite in reteaua respectiva. In acest sens, este intocmita, periodic, o lista de 25 de posturi "must carry", lista care, de marti, include pe pozitia 13 si postul GSP TV.
  • Posturile comerciale incluse in ultima lista, in ordinea indicelui anual de audienta (posturi care nu primesc bani de la cablisti pentru includerea lor in grila si care nu aplica diverse conditionari tehnice): Pro TV, Antena 1, Realitatea TV, Kanal D, Antena 3, Prima TV, National TV, OTV, B1 TV, Favorit TV, Taraf TV, Kiss TV, GSP TV, U Televiziune Interactiva, N 24Plus, Trinitas TV, Mynele TV, DDTV, Music Channel, Neptun TV, Alfa Omega TV, The Money Channel, Party TV, Speranta TV, TVRM Educational

Potrivit oficialilor CNA contactati de HotNews.ro, Consiliul a primit saptamana trecuta notificarea potrivit careia GSP TV este liber la retransmisie, document insotit de date ARMA ce arata ca postul este pe pozitia 13 in randul televiziunilor ce pot fi incluse in "must carry".

GSP.ro scrie, marti, ca postul de sport a fost inclus in lista "must carry" dupa ce "s-a declarat liber la retransmisie, renuntand astfel sa mai primeasca bani din partea firmelor de cablu atunci cand este preluata transmisia postului din Baneasa". GSP TV si Antena 1 vor transmite, in urmatorii trei ani, meciurile incluse in pachetul 8 al drepturilor pentru Liga 1, cele mai multe pachete fiind preluate de Digi, iar pachetul 2 - de Dolce Sport.

Pe de alta parte, Antena Group da, de cateva luni, o noua interpretare principiului "must carry" si este implicat intr-o serie de dispute in instanta cu RCS&RDS, legate inclusiv de felul cum este interpretat acest principiu. In acest sens, citeste si:

Vezi ce spunea managerul GSP TV Cristi Cretu despre planurile postului, in iunie a.c.