Grupul american de media News Corp, aflat in centrul scandalului ascultarilor ilegale din Marea Britanie, incearca, fara succes pentru moment, sa-si vanda toate ziarele britanice, relateaza Wall Street Journal, preluat de AFP.

  • Despre intentia News Corp de a vinde News International a scris pe Twitter, inca de luni, autorul biografiei lui Rupert Murdoch, Michael Wolff.

Potrivit cotidianului american, care citeaza surse apropiate dosarului, grupul magnatului Rupert Murdoch a "sondat de o maniera informala interesul potentialilor cumparatori pentru activitatea sa de presa scrisa din Marea Britanie, News International".

"Avand in vedere contextul dificil pentru presa, niciun interes nu s-a manifestat", dar ideea ar putea fi repusa pe tapet "in urmatoarele sase luni", a precizat cotidianul de afaceri.

In afara de News of the World (Notw), care a publicat duminica ultimul sau numar, aceasta divizie mai detine ziarele Sun, Times of London si Sunday Times.

Rupert Murdoch, care s-a deplasat la Londra, a decis brusc sa inchida Notw, aflat la originea unei furtuni politice in Marea Britanie dupa ce a piratat mesageriile vocale ale mai multor personalitati si celebritati pentru a obtine informatii.