Biroul Federal de Investigatii SUA (FBI) va investiga acuzatiile privind practicile ilegale folosite de catre jurnalistii companiei News Corp pentru strangerea informatiilor aplicate si in cazul cetatenilor americani, inclusiv a familiilor victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2011. "Vom investiga acuzatiile ridicate in scrisoarea lui Peter King", a declarat o sursa FBI, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.

Republicanul Peter King a cerut investigarea companiei News Corp, detinuta de catre Murdoch, dupa ce ziarul Daily Mirror, a scris, luni, ca jurnalisti ai News Corp ar fi incercat sa acceseze datele victimelor atentatelor de la 11 septembrie sau ale rudelor acestora. Cotidianul britanic a relatat ca ofiterul de politie, care lucreaza acum ca detectiv particular, a sustinut ca reporterii au vrut detaliile convorbirilor pe care victimele le-au facut cu cateva zile inainte de catastrofa.

La randul sau, senatorul american Jay Rockefeller a cerut o investigatie prin care sa se verifice daca vreuna dintre organizatiile din conglomeratul media News Corporation a accesat ilegal date personale ale cetatenilor americani, scrie The Guardian. Seful Comisiei pentru Comert din Senatul SUA este cel mai inalt oficial american care ia pozitie in urma scandalului declansat de interceptarile telefonice ilegale ale News of the World in Marea Britanie, scandal care zguduie din temelii grupul media controlat de Rupert Murdoch.

Intre timp, politia britanica a arestat un al noualea suspect in afacerea telefoanelor interceptate ilegal, The Guardian scriind ca acesta este Neil Wallis, fost sef la News of the World.

Reuters scrie ca in cadrul News Corp. si pe Wall Street se discuta chiar posibilitatea ca viitorul CEO al acestui imperiu media sa nu poarte numele Murdoch.