Rebekah Brooks, fosta directoare a filialei britanice a grupului Murdoch, a fost arestata duminica de politia londoneza in scandalul ascultarilor ilegale, a anuntat televiziunea Sky News, care face parte din imperiul mediatic al magnatului australian, preluat de AFP.

Rebekah BrooksFoto: Reuters

Ea a fost arestata in cursul dupa-amiezii, la putin timp dupa ce s-a prezentat la un comisariat din Londra, la cererea politiei.

Cu putin timp inainte, Scotland Yard anuntase arestarea unei femei de 43 de ani, suspectata de "participare la interceptarea de comunicatii" si de "coruptie", fara a preciza identitatea acesteia.

Aceasta este cea de-a zecea arestare intervenita in ancheta care a fost redeschisa in ianuarie in dosarul ascultarilor telefonice practicate pe scara larga in anii 2000 de tabloidul News of the World, care face parte din News Corp., grupul detinut de Rupert Murdoch. Tabloidul a fost inchis in urma cu o saptamana din cauza acestui scandal.

Directoarea News International, Rebekah Brooks, a demisionat vineri din functie. Ea fusese redactor sef al News of the World in momentul in care o parte din ascultari a fost efectuata.

Demisia sa a fost ceruta de intreaga clasa politica.

Brooks este convocata marti in fata comisiei pentru mass media a parlamentului britanic.

Politia il arestase deja joi pe un fost responsabil al News of the World, Neil Wallis, care a fost redactor sef adjunct intre 2003 si 2007.

Fostul redactor sef al tabloidului, Andy Coulson, care afirma ca nu a stiut nimic despre aceste practici ilegale, a fost arestat in 8 iulie de politie si ulterior eliberat conditionat.

Acesta demisionase in 2007 de la tabloid si fusese numit director de comunicare al primului ministru David Cameron, un post pe care a fost nevoit sa-l abandoneze in ianuarie din cauza acestui scandal.

Dosarul ascultarilor ilegale a luat o amploare fara precedent in urma dezvaluirilor in 4 iulie, potrivit carora telefonul mobil al unei eleve care a disparut, fiind ulterior gasita asasinata, a fost piratat de tabloid.