Liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, Ed Miliband, propune modificarea legislatiei in domeniul proprietatii de presa, in urma scandalul interceptarilor telefonice ilegale ale News of the World. Potrivit liderului laburist, seful grupului de presa News Corporation, Rupert Murdoch, detine prea multa putere in Marea Britanie, iar imperiul sau media in aceasta tara trebuie desfiintat, relateaza The Guardian.

Intr-un interviu pentru The Observer, liderul laburist propune un acord la nivelul tuturor partidelor politice pentru modificarea legislatiei in domeniul proprietatii de media, care sa reduca din actuala cota de piata detinuta de Murdoch, sustinand ca acesta are "prea multa putere asupra vietii publice britanice".

Miliband spune ca decizia News International de a renunta la oferta de preluare a retelei de teleteviziune BSkyB, demisia directorului executiv Rebekah Brooks si inchiderea tabloidului News of the World nu sunt suficiente pentru a restabili increderea si calmul in randul publicului.

"Cred ca trebuie sa analizam aceasta situatie in care o persoana poate detine mai mult de 20% din piata ziarelor, platforma Sky si televiziunea Sky News", a spus Miliband. "Cred ca este un lucru total nesanatos, pentru ca acumularea unei asemenea puteri in mainile unei singure persoane a dus in mod evident la abuzuri de putere in cadrul organizatiei sale. Daca vrei sa minimizezi abuzurile de putere, atunci acest gen de concentrare a puterii este, sincer, destul de periculoasa", a explicat politicianul britanic.