Unul dintre sefii Politiei Metropolitane, Paul Yates, si-a anuntat luni demisia, pe fondul escaladarii scandalului interceptarilor ilegale de la News of the World, anunta BBC. Demisia sa vine la o zi dupa cea a sefului Politiei Metropolitane, Sir Paul Stephenson, conducerea institutiei fiind serios afectata in conditiile in care Londra se pregateste intens pentru Jocurile Olimpice de anul viitor.

Potrivit BBC, John Yates, comisar-asistent - al treilea cel mai inalt rang in cadrul Politiei Metropolitane -, este cel care a analizat dosarul unui fost sef News of the World, Neil Wallis, cand acesta a fost angajat consultant de relatii publice la Scotland Yard. Yates si-a anuntat luni intentia de a demisiona, iar aceasta a fost acceptata.

Duminica, Sir Paul Stephenson, seful institutiei, si-a dat demisia, explicand ca a luat aceasta decizie pe fondul criticilor legate de angajarea lui Neil Wallis la Scotland Yard. Neil Wallis a fost arestat si eliberat pe cautiune joia trecuta, fiind suspectat de implicare in interceptarile ilegale ale News of the World.

Potrivit unor surse BBC, Yates si-a dat demisia dupa ce a fost informat ca va fi suspendat pe parcursul unei investigatii legate de noi informatii potrivit carora el ar fi bun prieten cu Neil Wallis.