Rupert Murdoch, fondatorul grupului media News Corp., a apreciat miercuri ca acesta va iesi consolidat din scandalul interceptarilor telefonice, care afecteaza compania in Marea Britanie, relateaza AFP.

"Vreau sa stiti, cu totii, ca am cea mai mare incredere in faptul ca vom iesi (din acest scandal) cu o companie mai puternica", afirma Murdoch, intr-un comunicat adresat angajatilor grupului. "Va dura un timp pana cand vom reconstrui increderea", a adaugat el, declarandu-se decis sa raspunda asteptarilor "actionarilor, consumatorilor, colegilor si partenerilor", potrivit AFP citata de Mediafax.

Actiunile News Corp. au inregistrat marti o crestere la bursa din New York, dupa audierea lui Murdoch in Parlamentul britanic, si o crestere de 4,8 la suta miercuri, la deschiderea bursei din Sydney.

Magnatul media Rupert Murdoch si fiul sau, James Murdoch, care controleaza grupul News Corp. - proprietarul tabloidului News of the World (NOTW) - au fost audiati pe parcursul zilei de marti de o comisie a Parlamentului britanic. Cei doi, alaturi de Rebekah Brooks (fosta sefa a diviziei britanice a News Corp.) - au fost invitati sa vorbeasca despre scandalul telefoanelor interceptate ilegal de ziaristi ai NOTW (inchis in urma dezvaluirilor).

In timpul audierilor a avut loc un incident neprevazut. Un tanar l-a atacat pe Rupert Murdoch cu o farfurie plina cu spuma de ras in timpul audierilor la Parlamentul britanic. Sedinta a fost reluata dupa citeva minute.