O greva de 24 de ore a jurnalistilor de radio si televiziune a condus la modificari ale programelor de stiri din reteaua BBC, relateaza The Guardian.

Programul matinal de la BBC1 a fost difuzat intr-un format redus, in timp ce BBC Radio 4 a inceput cu o ora mai tarziu decat de obicei, la ora 7 a.m.

Programul Radio 4 a fost grav afectat de greva, declansata de catre Uniunea Nationala a Jurnalistilor, in semn de protest fata de concedierile anuntate de institutia media.

Programul matinal BBC Radio 5 Live de dimineata a fost, de asemenea afectat, emisiunea Up All Night fiind inlocuita cu programe inregistrate.

Totusi unii dintre cei mai cunoscuti prezentatori BBC au lucrat in aceasta dimineata, inclusiv Humphrys John si Nicky Campbell.

Campbell a declarat ca s-a consultat cu mai multi colegi de ai sai, dar nu a gasit pe nimeni care sa sustina greva si in plus s-a simtit responsabil fata de persoanele care platesc abonamentul.

Intreruperea emisiei vine dupa ce patru persoane au fost concediate din cadrul BBC World Service. Alte 43 de persoane vor fi concediate luni, ca urmare a planurilor de desfiintare a 387 posturi din intreaga retea BBC World Service, dupa ce finantarea acesteia a fost taiata de catre guvern.

Greva de luni survine dupa o actiune similara la 15 iulie cand platitorii de abonament au avut parte de intreruperi ale serviciilor BBC.