Politia britanica a arestat marti un barbat, despre care se crede ca este "un personaj cheie" in grupul News International detinut de Rupert Murdoch, in cadrul anchetei privind scandalul interceptarilor telefonice ilegale practicate de tabloidul News of the World, relateaza Reuters.

Potrivit politiei, un barbat de 71 de ani a fost arestat sub suspiciunea de conspiratie in vederea interceptarii comunicatiilor si de coruptie, acuzatii ce i-au fost aduse dupa ce acesta a fost audiat la o sectie de politie din nordul Londrei. Politia nu precizeaza identitatea persoanei arestate.

Anchetatorii investigheaza acuzatiile ce-i vizeaza pe jurnalistii din cadrul grupului News International, potrivit carora acestia au ascultat ilegal telefoanele a mii de persoane si, de asemenea, au dat mita politiei in schimbul furnizarii de informatii.

Politia nu a oferit alte detalii cu privire la barbatul arestat, al zecelea suspect retinut in cadrul acestei anchete, insa ziarul Guardian sustine ca acesta ar fi fost "o figura cheie" la News International, filiala britanica a gigantului media News Corp.

UPDATE - Potrivit The Guardian, barbatul arestat ar fi Stuart Kuttner, fost director in cadrul redactiei News of the World, functie pe care a detinut-o timp de 22 de ani si din care a demisionat in iulie 2009.