Elan Schwartzenberg a declarat pentru Mediafax ca nu se simte "confortabil" cu blocajele financiare de la The Money Channel si ca i-a atentionat pe Dragos Nedelcu si pe Sebastian Ghita ca, daca nu depasesc problemele din The Money Channel si Realitatea Media, se va implica personal in management. Pe de alta parte, contactat marti de HotNews.ro, Dragos Nedelcu a spus ca pentru lamurirea situatiei de la The Money Channel poate oferi detalii Elan Schwartzenberg. Nedelcu a spus ca transferul managementului TMC nu s-a finalizat inca, dar ca problema salariilor intarziate ar putea fi rezolvata pana la sfarsitul saptamanii.

Managementul The Money Channel, un post din cadrul trustului Realitatea Media, ar fi trebuit sa fie preluat la 1 iunie 2011 de compania Media Advertising & Sales, administrata de Dragos Nedelcu si Sorin Freciu, dupa ce televiziunea de business a iesit din contractul de management cu Asesoft.

Totusi, pana in acest moment, procesul de preluare a managementului televiziunii The Money Channel de catre compania Media Advertising & Sales nu a fost definitivat, dupa cum a declarat Sorin Freciu, luni, 1 august, pentru Mediafax. Totodata, el a vorbit despre existenta unor discutii purtate cu un investitor, care in acest moment nu sunt finalizate.

Contactat marti de Mediafax, Elan Schwartzenberg, proprietarul trustului Realitatea Media din care face parte si The Money Channel, a declarat ca de televiziunea de business se ocupa Dragos Nedelcu.

"Desi blocajele financiare sunt la ordinea zilei in majoritatea trusturilor de presa si televiziune, eu nu sunt confortabil cu acest fenomen; i-am atentionat personal si am avut multiple discutii atat cu domnul Dragos Nedelcu, cat si cu domnul Sebastian Ghita si sper ca ambii sa depaseasca problemele din Money Channel si respectiv Realitatea Media. Le-am comunicat celor doi ca nu doresc sa ma ocup personal de management, dar in cazul in care nu vor intelege sa-si plateasca angajatii si taxele aferente statului voi fi nevoit sa ma implic. Sper sa nu ajungem in acel punct", a declarat Elan Schwartzenberg.

Pe de alta parte, Sebastian Ghita a declarat marti pentru Mediafax ca Asesoft nu se mai ocupa de managementul The Money Channel. "Noi am renuntat la aceasta componenta. Nu cred ca a preluat-o cineva".

Dragos Nedelcu a declarat pentru HotNews.ro ca pentru lamurirea situatiei de la The Money Channel poate oferi lamuriri Elan Schwartzenberg. El a spus ca transferul managementului TMC nu s-a finalizat inca, dar ca problema salariilor intarziate ar putea fi rezolvata pana la sfarsitul saptamanii.

De asemenea, Reportervirtual.ro a scris ca angajatii The Money Channel ameninta cu greva, reclamand ca nu si-au primit salariile pentru luna iunie. Ultimii bani primiti de angajatii The Money Channel ar fi fost cei pe luna mai, platiti de Sebastian Ghita in transe (ultima, pe 7 iulie), potrivit blogului citat.

Sebastian Ghita, care controleaza grupul de firme Asesoft, a preluat in octombrie 2010 managementul societatii Realitatea Media, care detine licentele audiovizuale pentru televiziunile Realitatea TV si The Money Channel, dar si pentru posturile de radio Realitatea FM si Guerrilla. Compania Asesoft a anuntat atunci ca intentioneaza sa faca o investitie de 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani in grupul controlat la momentul respectiv de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu.

Dupa mai multe luni de conflict intre Sorin Ovidiu Vintu si Sebastian Ghita, omul de afaceri Elan Schwartzenberg a anuntat, pe 29 aprilie, ca a cumparat 91% din actiunile la Bluelink Comunicazione, actionarul majoritar al Realitatea Media, omul de afaceri detinand in prezent 82% din grupul media. Ulterior, copiii lui Sorin Ovidiu Vintu au anuntat intr-o conferinta de presa ca tatal lor nu mai este asociat in niciun fel in aceasta afacere.