Cantaretul Paul McCartney a afirmat ca este posibil ca si comunicatiile sale sa fi fost interceptate de ziaristi de la publicatiile tabloide britanice si ca intentioneaza sa sesizeze autoritatile, relateaza AFP.

Cantaretul britanic, fost component al trupei Beatles, se afla in Cincinatti pentru un concert si a facut declaratiile pentru Television Critics Association (TCA) si au fost publicate vineri de Los Angeles Times si preluate de Mediafax.

"Pot sa va spun ca, dupa acest turneu, vreau sa discut cu politia, deoarece, aparent, am fost interceptat", a adaugat el, potrivit site-ului american The Wrap, specializat in informatii din industria de divertisment si membru al TCA.

"Nu stiu mare lucru despre asta, dar cred ca este o incalcare oribila a vietii private, ca a durat prea mult si ca au fost la curent mai multe persoane decat se crede", a spus McCartney.

Fosta sa sotie, Heather Mills, a afirmat miercuri ca un ziarist din grupul Mirror i-a marturisit ca si telefonul ei ar fi fost interceptat. Intr-un interviu acordat BBC, ea a afirmat ca ziaristul i-a transmis informatia in 2001, dupa ce i-a telefonat pentru a-i cere o declaratie dupa o disputa avuta in particular cu sotul sau.

Scandalul interceptarii comunicatiilor izbucnit in Marea Britanie cu cateva saptamani in urma se concentreaza pentru moment asupra tabloidului News of the World, care a si fost inchis de proprietarul sau, Rupert Murdoch. Cu toate acestea, si alte publicatii britanice au fost acuzate de practici similare, iar fosti ziaristi de la Daily Mirror si Sunday Mirror au afirmat deja ca interceptarea comunicatiilor era o practica obisnuita in redactiile lor.