Discovery Channel va difuza duminica, 14 august, de la ora 22.00, documentarul "Masacrul din Norvegia: In mintea criminalului", in care va prezenta o cronica a atacurilor criminale declansate pe 22 iulie de Anders Behring Breivik.

Potrivit Discovery Channel, 22 iulie 2011 este o zi de nesters din istoria Norvegiei, este data cand Anders Behring Breivik a ucis opt persoane declansand o bomba langa sediul Guvernului din Oslo, apoi a pornit un masacru care a durat 90 de minute si s-a soldat cu moartea a 69 adolescenti, pe Insula Utoya. Discovery Channel face o cronica a evenimentelor din acea zi cumplita - si a impactului acelor atrocitati asupra unei natiuni zdrobita sufleteste, in documentarul "Masacrul din Norvegia: In mintea criminalului", care va fi difuzat in premiera duminica, 14 august, de la ora 22.00, potrivit unui comunicat citat de Mediafax.

Apeland la analiza psihologica, documentarul "Masacrul din Norvegia: In mintea criminalului" exploreaza gandirea si motivele asasinului autodeclarat care s-a facut vinovat de aceste crime. Programul ofera noi detalii asupra motivelor lui Breivik, furnizate de cativa dintre cei mai importanti experti in psihologie criminala, printre care David Wilson si Katherine Newman de la Universitatea John Hopkins. Specialistii analizeaza cel mai probabil traseu psihologic al criminalului din acea zi, intrebandu-se ce anume l-a impins sa conceapa si sa puna in aplicare planul unui asemenea macel.

"Aceasta tragedie cumplita a socat intreaga lume si ne-a lasat pe toti sa ne intrebam ce anume ar putea sa provoace un om sa comita asemenea atrocitati si de ce. Acest documentar special exploreaza motivele care au determinat pierderea tragica a atat de multor vieti, prezentand informatii despre evenimentele cumplite care au indoliat o intreaga natiune", spune Ada Roseti, Channel Director Europa de Sud-Est.