Rupert Murdoch si fiul sau, James Murdoch, ar putea fi chemati din nou la audieri in Parlamentul britanic, dupa ce un fost reporter al News of the World a aratat ca interceptarile telefonice erau "indelung discutate" in sedinta de sumar a publicatiei, a declarat parlamentarul laburist Tom Watson citat de The Guardian.

Cotidianul britanic scrie ca Clive Goodman, fost reporter la News of the World, arata intr-o scrisoare, ce a fost scrisa in urma cu patru ani dar publicata abia marti, ca interceptarile telefonice erau discutate in sedinta de sumar a publicatiei, insa Andy Coulson, fost redactor sef al tabloidului, a interzis orice referire la acest subiect.

Fostul redactor sef al tabloidului, Andy Coulson, care afirma ca nu a stiut nimic despre aceste practici ilegale, a fost arestat in 8 iulie de politie si ulterior eliberat conditionat. Acesta demisionase in 2007 de la tabloid si fusese numit director de comunicare al primului ministru David Cameron, un post pe care a fost nevoit sa-l abandoneze in ianuarie din cauza acestui scandal.

Clive Goodman, care in 2007 a fost condamnat la patru luni inchisoare pentru tentativa de accesare a mesageriei vocale a unor membri ai familiei regale, mai arata ca si alti angajati ai News of the World erau implicati in interceptarile telefonice ilegale.

Magnatul media Rupert Murdoch si fiul sau, James Murdoch, care controleaza grupul News Corp. - proprietarul tabloidului News of the World (NOTW) - au fost audiati in data de 19 iulie de o comisie a Parlamentului britanic. Cei doi, alaturi de Rebekah Brooks (fosta sefa a diviziei britanice a News Corp.) - au fost invitati sa vorbeasca despre scandalul telefoanelor interceptate ilegal de ziaristi ai NOTW (inchis in urma dezvaluirilor).

Ancheta a fost redeschisa in ianuarie 2011 in dosarul ascultarilor telefonice practicate pe scara larga in anii 2000 de tabloidul News of the World, care face parte din News Corp., grupul detinut de Rupert Murdoch. Tabloidul a fost inchis la inceputul lunii iulie din cauza acestui scandal.

Directoarea News International, Rebekah Brooks, a demisionat din functie in data de 15 iulie, iar in ziua urmatoare a fost retinuta de Scotland Yard, fiind eliberata apoi pe cautiune. Ea fusese redactor sef al News of the World in momentul in care o parte din ascultari a fost efectuata.

Politia il arestase deja pe un fost responsabil al News of the World, Neil Wallis, care a fost redactor sef adjunct intre 2003 si 2007.

Dosarul ascultarilor ilegale a luat o amploare fara precedent in urma dezvaluirilor in 4 iulie, potrivit carora telefonul mobil al unei eleve care a disparut, fiind ulterior gasita asasinata, a fost piratat de tabloid.