​Holding-ul de marketing si publicitate Interpublic, din care face parte agentia McCann - Erickson, si-a vandut jumatate din participatia de 0,4% la reteaua de socializare Facebook, primind 133 milioane dolari, informeaza The Register. Tranzactia arata ca Facebook a ajuns sa valoreze 65 miliarde dolari, reteaua avand peste 750 milioane utilizatori, din care peste trei milioane in Romania.

Interpublic a cumparat acum cinci ani 0,4% din actiunile Facebook pentru numai cinci milioane dolari, intr-un moment cand reteaua de socializare era extrem de mica si avea nevoie de bani pentru dezvoltare. Interpublic nu a dezvaluit cui a vandut cele 0,2%, insa presa a scris ca nu le-a cumparat Facebook.

Gigantul media a obtinut circa 133 milioane dolari pentru actiunile vandute, ceea ce inseamna ca Facebook a ajuns sa valoreze circa 65 miliarde dolari.

Interpublic Group of Companies, Inc este un holding care furnizeaza servicii de marketing si publicitate si are pe plan mondial 40.000 de angajati, veniturile anuale depasind sase miliarde dolari.