Trustul de presa Adevarul Holding pregateste lansarea online a Adevarul TV, care in prezent emite in regim de proba pe adevarultv.net, si a Click FM, televiziunea si radioul detinute de Dinu Patriciu urmand sa emita on-air si in FM cel mai probabil pana la sfarsitul acestui an, relateaza Mediafax.

Planurile Adevarul Holding vizeaza lansarea Adevarul TV si Click FM mai intai online, in luna septembrie, iar cel mai probabil pana la sfarsitul anului televiziunea si radioul ar urma sa se lanseze si on-air, respectiv in FM. De asemenea, City FM - post de radio pe frecventele caruia ar urma sa se lanseze Click FM - va continua sa emita doar online, au declarat surse apropiate proiectelor de televiziune si radio ale Adevarul Holding.

Trustul Adevarul Holding a primit, pe 12 octombrie 2010, de la Consiliul National al Audiovizualului, o licenta audiovizuala prin satelit pentru lansarea televiziunii generaliste Adevarul TV, intentionand sa lanseze postul TV si o retea de 40 de statii locale cu o investitie totala de peste 37 de milioane de euro. Atunci, Peter Imre, directorul general al trustului Adevarul Holding, si Alexandru Sassu, directorul diviziei de radio si televiziune a trustului Adevarul Holding, nu au anuntat momentul in care va fi lansata noua televiziune.

In prezent, insa, Adevarul Holding pregateste lansarea online a televiziunii Adevarul TV, care emite in regim de proba pe adevarultv.net. Domeniul adevarultv.net este detinut de Adevarul Holding SRL si a fost inregistrat pe 20 iunie 2011. Site-ul adevarultv.net cuprinde rubrici precum Live, Stiri, Programe, Promo si Meteo.

Pe de alta parte, intr-o conferinta de presa din 12 mai, Dinu Patriciu a anuntat ca a cumparat un post de radio pe care intentioneaza sa-l integreze intr-o retea radio locala. Intrebat atunci daca este vorba despre achizitia postului de radio City FM, Dinu Patriciu a declarat ca numele radioului nu este important, deoarece va fi integrat intr-o retea si va incepe sa emita cu o noua titulatura.

In prezent, planul Adevarul Holding este acela de a lansa in toamna, initial online, un post de radio ce se va numi Click FM, care, cel mai probabil pana la sfarsitul anului, va emite si in FM, pe frecventele City FM. De altfel, pe site-ul adevarultv.net este disponibila in prezent si o rubrica Radio, dedicata "Click!fm".

Totodata, postul de radio City FM ar urma sa continue sa emita doar online, pe www.cityfm.ro. In aproape sapte ani de existenta, City FM a ramas fidel muzicii rock, potrivit site-ului radioului. CityFM emite in Bucuresti si zona metropolitana pe frecventa 106,2 Mhz, in Sibiu pe 98,3 FM si in Roman pe 91 FM.

Contactat de MEDIAFAX, Peter Imre, directorul general al trustului Adevarul Holding, nu a dorit sa vorbeasca despre planurile de lansare a televiziunii Adevarul TV si a postului de radio Click FM.

Trustul Adevarul, controlat de omul de afaceri Dinu Patriciu, are in portofoliu cotidianul Adevarul, tabloidul Click!, revistele OK!, Dilema veche, Dilemateca, Foreign Policy Romania, precum si cotidianul Blik din Ucraina, colectiile de carte de lux Adevarul, dar si un numar mare de suplimente si produse complementare. Divizia internationala a grupului mai cuprinde redactii in Spania si Italia, infiintate in 2007. Totodata, Adevarul Holding editeaza Forbes Romania si revista Tango.