Contul de media al Vodafone Romania se intoarce la Universal McCann, incepand din 1 octombrie, in urma unei licitatii desfasurate in ultimele saptamani, potrivit unui anunt al companiei de telefonie mobila. Din februarie 2010, contul Vodafone a fost administrat de agentia OMD, insa in iulie compania a anuntat ca va organiza un pitch "ca parte a strategiei noastre de a ne asigura in permanenta ca suntem competitivi din punctul de vedere al prezentei si contractelor incheiate pe piata locala".

Angus Slater, Chief Marketing Officer Vodafone Romania, citat in comunicatul de marti:

  • "Dupa un proces de evaluare riguros si foarte competitiv, Vodafone Romania anunta ca Universal McCann a fost selectata ca agentia sa de achizitie si planificare media, incepand cu data de 1 octombrie a acestui an. Prin acest pitch, am dorit sa ne asiguram ca vom continua sa intarim valoarea brandului Vodafone pe piata locala, impreuna cu agentia care a raspuns cel mai bine nevoilor si strategiei noastre.

Paginademedia.ro a scris, recent, ca la licitatie au participat agentiile OMD, McCann si MEC.

Decizia de a organiza aceasta licitatie a fost luata la doar o luna dupa ce Angus Slater si-a preluat atributiile de sef peste marketingul Vodafone si la sapte luni dupa ce Inaki Berroeta a preluat conducerea Vodafone Romania, in locul Lilianei Solomon - avansata director of operations - Europe Region in cadrul companiei.

  • In urma unui acord global incheiat de grupul Vodafone cu reteaua OMD, in 2009, Vodafone Romania si-a mutat contul de media, de la 1 februarie 2010, de la McCann Erickson la OMD. Vodafone lucrase timp de 12 ani cu agentia McCann, la care si-a mentinut contul de creatie publicitara. In ianuarie 2010, seful McCann, Bogdan Enoiu, afirma pentru HotNews.ro ca "vom fi intotdeauna pregatiti - ca sa spun asa asteptam la colt oportunitatea sa redevenim partenerii si pe media ai Vodafone. Vom fi extrem de proactivi". In mai 2010, au aparut speculatii referitoare la revenirea contului media al Vodafone la McCann Erickson incepand din vara anului trecut, lucru care, insa, nu s-a intamplat.