Elan Schwrtzenberg a spus, luni, pentru Paginademedia.ro ca este foarte nemultumit de situatia financiara de la Realitatea, dar ca acest lucru nu are legatura cu mutarea intr-un nou sediu apartinand companiei Willbrook International. Daiana Voicu, managing partner in cadrul acestei companii, a spus, la randul sau, pentru Capital ca "ne intereseaza TMCTV (...) In sensul acesta am facut o oferta. (...) Probabil ca abia prin luna septembrie sa ne clarificam intentiile." Pe de alta parte, GSP scrie ca TVR a incheiat un parteneriat cu Dolce pentru a prelua meciurile din pachetul 2 al Ligii 1. Iar CJI organizeaza, in septembrie, un curs de jurnalism pentru liceeni.

  • "Ne intereseaza TMCTV pentru ca este un vechi colaborator de-al nostru pe zona de business, este o televiziune de nisa care nu este invadata de politic in masura in care sunt celelalte televiziuni in acest moment. In sensul acesta am facut o oferta. (...) Deocamdata nu putem oferi detalii legate de valoarea tranzactiei. Probabil ca abia prin luna septembrie sa ne clarificam intentiile. Ori mergem impreuna, ori ne oprim si fiecare isi vede de treaba lui, dar dorinta reala este foarte pozitiva", spune intr-un interviu pentru Capital Daiana Voicu, managing partner la Willbrook International, companie ce si-a manifestat interesul sa preia The Money Channel. Ea spune, in acelasi interviu, ca s-a semnat un contract de inchiriere cu Elan Schwartzenberg si trustul Realitatea, prin care acest grup urmeaza sa se mute intr-o cladire a Willbrook. La randul sau, Schwartzenberg a spus, luni, pentru Paginademedia.ro ca este "foarte nemultumit de situatia financiara actuala a grupului Realitatea, drept pentru care sunt numeroase critici la adresa managementului. Dar sunt foarte mutumit de relatia cu Sebastian Ghita", dar nu a comentat cand a fost intrebat daca va inceta contractul cu management cu acesta si a afirmat ca nemultumirile nu au legatura cu mutarea Realitatea intr-un nou sediu.
  • Gazeta Sporturilor scrie, luni, despre un parteneriat intre televiziunea publica si Dolce Sport, prin care TVR va transmite partide din Liga 1 incluse in pachetul 2, achizitionat de Dolce la licitatia din primavara. Potrivit sursei citate, prin acest parteneriat TVR poate prelua imaginile de la confruntarea pe care Dolce o difuzeaza, iar comentariul si interviurile de la finalul partidei vor fi asigurate de comentatorii si de reporterii televiziunii publice.
  • Liceenii pot participa, in perioada 5-10 septembrie, la Bucuresti, la un program intensiv de jurnalism pentru liceeni, organizat de Centrul pentru Jurnalism Independent si cofinantat de Fundatia Dinu Patriciu. Taxa de participare este de 150 de RON. Programul se adreseaza tinerilor atrasi de jurnalismul audiovizual, include vizite in redactii si intalniri cu jurnalisti si va fi sustinut de Constantin Trofin, jurnalist de televiziune (TVR), cadru didactic la Universitatea Babes-Bolyai si trainer al Centrului pentru Jurnalism Independent. Vezi detalii aici