Compania romana de aviatie Romavia a atribuit la inceputul lunii trecute prin negociere fara anunt de participare catre Astra Asigurari un contract de asigurare aeronave si raspunderi din activitati aeronautice, in valoare de 325.000 dolari (fara TVA), conform unui anunt de atribuire publicat marti in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Motivul invocat pentru alegerea acestei proceduri de atribuire este ca ofertele prezentate in cadrul unei licitatii restranse anterioare au fost neconforme sau inacceptabile. "Au fost luate in considerare la negocieri doar ofertele care au respectat criteriile de selectie calitativa", se mai precizeaza in anuntul de atribuire.

Datele din SEAP arata intr-adevar ca in luna iunie din acest an, Romavia a lansat o licitatie restransa pentru asigurarea aeronavelor sale, care a fost anulata la data de 18 iulie. Motivul prezentat: "Au fost depuse numai oferte inacceptabile si/sau neconforme. Comisia de atribuire a stabilit prin P/V nr.1056/18.07.2011, ca, in conformitate cu (...) singura oferta depusa este inacceptabila".

Documentatia licitatiei demarate in luna iunie din acest an este atasata acestui articol.

Astra Asigurari a devenit anul trecut liderul pietei de asigurari locale in functie de venituri, cu un volum al primelor brute subscrise totale in valoare de peste 1,08 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior. Daunele platite de Astra Asigurari in 2010 au crescut cu 61% fata de 2009, de la 328,1 milioane lei la 526,8 milioane lei.