Doi directori ai Astra Asigurari, Radu Mustatea, directorul executiv si Dacian Vinereanu (vicepresedinte), au fost audiati miercuri de catre politie pentru a se stabili daca este vreo implicare a societatii de asigurari in cazul fraudelor cu masini luate in leasing, au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate acestui proces. Contactat de HotNews.ro Radu Mustatea a confirmat audierile dar a subliniat ca Astra Asigurari este parte civila in acest dosar intrucat a fost prejudiciata prin plata unei despagubiri de 83.600 de euro pentru un Porsche Cayenne.

Radu MustateaFoto: AGERPRES
  • "Urmare a unui caz instrumentat de serviciul de furturi auto s-au identificat niste masini furate de catre un grup de infractori. Una dintre masini fiind asigurata la Astra, noi platind o despagubire ne-au solicitat informatii legate de cazul respectiv. Confirm ca eu si domnul Vinereanu am fost audiati in acest caz. Au mai fost intrebati dintre cei care au avut legatura cu dosarul. Astra este parte civila in acest dosar intrucat a fost prejudiciata. Am platit o despagubire care urmeaza a fi recuperata de la autorii identificati. Am platit 83.600 de euro. Este vorba de un Porsche Cayenne", a declarat pentru HotNews.ro Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari.

Politistii au facut miercuri 14 perchezitii in Capitala si in mai multe judete din tara, la locuintele a 18 persoane suspectate ca luau masini in leasing, pe care apoi le vindeau in tari din Orientul Mijlociu si le declarau furate pentru a incasa asigurarile.

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca, a declarat pentru Mediafax ca politistii Serviciului Furturi Auto au facut 14 perchezitii in Bucuresti si judetele Prahova, Dambovita si Teleorman, fiind vizata o grupare infractionala care a inselat societati de asigurari.

Sarca a precizat ca membrii retelei luau masini in leasing de la societati din tara, pe care apoi le vindeau in tari din Orientul Mijlociu, iar ulterior le declarau furate pentru a incasa asigurarile. Prejudiciul estimat se ridica la sute de mii de euro.

Lee Wilkins, fost senior manager al Vodafone Romana, este unul dintre suspectii in cazul furtului de masini de lux, potrivit unor surse apropiate anchetei, citate de Romania libera. Masina pe care Lee Wilkins a dorit sa o vanda era un Porsche Cayenne, scrie sursa citata.

  • Diana Sarca, Politia Capitalei: Pana acum au fost emise 7 ordonante de retinere in acest caz

Contactata de HotNews.ro, Diana Sarca, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, a precizat ca pana acum au fost emise sapte ordonante de retinere.

Mai sunt inca audieri. Pana acum au fost emise 7 ordonante de retinere, intre cei retinuti fiind si domnul Lee Wilkins. Cei retinuti sunt persoane care si-au dat masinile spre vanzare si au incasat atat prima de asigurare, cat si parte din vanzarea frauduloasa a masinii si persoane care au inlesnit vanzarea masinilor", a precizat aceasta.

VIDEO Perchezitii pentru prinderea unei retele de hoti de masini de lux: