Consiliul Comisiei de supraveghere a Asigurarilor (CSA) s-a intrunit marti pentru prima data de la venirea lui Constantin Buzoianu la conducerea acestei autoritati, in locul Angelei Toncescu, si a adoptat si primele masuri. Cele mai vizibile dintre acestea sunt inlocuirea secretarului general Florin Roman (care ocupa aceasta functie din anul 2006) cu Fanel Plopeanu, care are o experienta de 18 ani in asigurari si a ocupat diverse functii de conducere in mai multe companii de asigurari, precum si a directorului general de comunicare Mirela Antohi, care a ocupat aceasta functie de mai bine de 10 ani, cu Catrinel Frincu, cea care anterior a fost director in directia de comunicare incepand din anul 2005.

Constantin Buzoianu, noul presedinte CSAFoto: Hotnews
  • "Deocamdata nu s-a discutat ce se va intampla mai departe, ci doar ca eu voi lua locul Mirelei Antohi", a precizat pentru HotNews.ro, Catrinel Frincu, noul purtator de cuvant al CSA, intrebata daca aceasta din urma va mai ramane in cadrul autoritatii.

In afara de aceste masuri, Consiliul CSA a mai decis stabilirea in perioada urmatoare a unei strategii a autoritatii pentru urmatorii 5 ani, in conditiile in care strategia anterioara a expirat in acest an, analiza structurii organizatorice si evaluarea personalului CSA in vederea armonizarii acestora cu necesitatile impuse de compatibilizarea competentelor CSA in actualul sistem european de supraveghere a sistemelor financiare si finalizarea raportului de audit intern in vederea analizarii atat a structurii veniturilor, cat si a cheltuielilor, inclusiv a celor de personal.

Constantin Buzoianu, noul presedinte al CSA, a declarat saptamana trecuta in premiera pentru HotNews.ro ca in cadrul autoritatii a inceput un audit intern, care va duce si la o restructurare a personalului.

  • "Masurile stabilite astazi reprezinta un prim pas spre eficientizarea si cresterea transparentei unor procese esentiale pentru activitatea CSA si pentru bunul mers al pietei asigurarilor. De asemenea, ele reprezinta unul dintre pasii firesti catre identificarea problemelor cu care se confrunta atat autoritatea de supraveghere, dar mai ales asiguratii si societatile din acest sector. Sunt convins ca, treptat, vom reusi sa gasim un raspuns adecvat pentru problemele identificate, in contextul in care aceasta institutie trebuie sa ramana un arbitru impartial intr-o piata cu nivel cat mai ridicat de credibilitate", a spus Constantin Buzoianu, presedintele CSA.

Comisia de supraveghere a Asigurarilor (CSA) reglementeaza o piata de peste doua miliarde de euro.

Constantin Buzoianu (62 de ani) a fost validat de catre Parlament pe 27 septembrie 2011 in functia de presedinte al CSA pentru un mandat de cinci ani, cu 230 de voturi pentru si 4 impotriva. Hotararea numirii sale a fost publicata in Monitorul Oficial pe 28 septembrie. Anterior acestei numiri, Buzoianu a fost vicepresedinte al acestei autoritati din 2006 si are o experienta anterioara de 20 de ani ca ofiter de politie.

UPDATECSA sustine ca Florin Roman nu a fost inlocuit si ca postul de Secretar General a ramas vacant la data de 1 octombrie 2011:

"In data de 1.10 2011, contractul de munca al domnului Florin Roman, fost Secretar General al CSA a incetat cu acordul ambelor parti, postul de Secretar General fiind vacant incepand cu data mentionata. Domnul Fanel Plopeanu a fost numit in functia de Secretar General pe postul ramas vacant si nu l-a inlocuit pe domnul Florin Roman", a declarat Catrinel Frincu, noul purtator de cuvant al CSA.

Citeste si:Constantin Buzoianu, noul sef al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor: Vom face o restructurare a personalului. Imaginea institutiei trebuie imbunatatita