Astra Asigurari a anuntat marti ca daunele platite la nivel national pe segmentele RCA si CASCO au depasit valoarea de 445,4 milioane lei, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania a mai anuntat demararea unui program de evaluare a calitatii lucrarilor de reparatie executate de catre service-urile partenere pentru autovehiculele pentru care s-au avizat dosare de dauna. In ultimele trei luni s-a verificat modul cum s-au facut reparatiile la peste 370 de autovehicule, a precizat seful Astra, Radu Mustatea. Astra Asigurari se numara printre asiguratorii cu cele mai multe reclamatii RCA la Comisia de supraveghere a asigurarilor.

Radu MustateaFoto: AGERPRES
  • "Este foarte important ca asiguratii nostri sa beneficieze de servicii permanent imbunatatite, de la deschiderea dosarelor de dauna pana la finalizarea lucrarilor de reparatii. De aceea am pus in practica un program amplu de evaluare a calitatii lucrarilor de reparatie executate de catre service-urile partenere pentru autovehiculele pentru care s-au avizat dosare de dauna. Numai in ultimele trei luni, au fost verificate, la nivelul intregii tari, modul in care s-au efectuat lucrarile de reparatie la peste 370 de autovehicule", a declarat marti Radu Mustatea, presedinte directorat Astra Asigurari.

Asiguratorul a mai anuntat de asemenea si deschiderea unui nou centru de daune in Timisoara.

Precizarile vin in contextul in care la inceputul lunii trecute, Comisia de supraveghere a asigurarilor (CSA) a anuntat ca Euroins, Carpatica si Astra sunt printre asiguratorii cu un numar mai mare de reclamatii privind probleme legate de asigurarile auto obligatorii (RCA).

In primele noua luni din acest an, 3597 de reclamatii au fost legate de probleme cu asigurarile auto obligatorii RCA si acesti trei asiguratori au inregistrat cele mai multe reclamatii. Pe de alta parte, numarul de plangeri primite la adresa acestor asiguratori reprezinta circa 2% din numarul de dosare de dauna platite de aceste companii in perioada mentionata, a mai precizat CSA.

Astra Asigurari a devenit anul trecut liderul pietei de asigurari locale in functie de venituri, cu un volum al primelor brute subscrise totale in valoare de peste 1,08 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior. Daunele platite de Astra Asigurari in 2010 au crescut cu 61% fata de 2009, de la 328,1 milioane lei la 526,8 milioane lei.