Pilonul II de pensii: Peste 5,44 milioane de romani erau in sistem in octombrie 2011
Valoarea activelor nete inregistrata de fondurile de pensii administrate privat a depasit 6,03 miliarde lei (1,3 miliarde euro) in luna octombrie din acest an, in crestere cu 4,07% fata de luna anterioara din acest an si cu 49,74% mai mare decat in octombrie 2010.
In conditiile unei cote de contributie de 3% din venitul brut realizat, in luna octombrie 2011 au fost virate catre fondurile de pensii administrate privat 174,12 milioane lei, in scadere cu 0,19% fata de septembrie 2011 si in crestere cu 33,58% fata de octombrie 2010. In total, in ultimele 12 luni au fost virate contributii in valoare de 1,8 miliarde lei, cu o medie lunara de 157,60 milioane lei.
In ceea ce priveste rentabilitatea fondurilor de pensii, doar patru din cele noua fonduri de pensii active in pilonul II au inregistrat luna trecuta rate de rentabilitate anualizate peste medie. Mai exact, rata medie ponderata de rentabilitate a tuturor fondurilor de pensii private pentru ultimele 24 luni a fost de 9,7% si doar fondurile de pensii administrate de BCR, Allianz-Tiriac, ING si Eureko au avut o rentabilitate anualizata peste acest nivel.
Toate cele noua fonduri de pensii au rate anualizate de rentabilitate peste rata de rentabilitate minima a categoriei respective de risc.
Conform legii, in cazul in care, rata de rentabilitate anualizata a unui fond se va situa sub rata de rentabilitate minima a categoriei respective de risc, timp de doua trimestre consecutive, CSSPP va institui masura de supraveghere speciala a administratorului. Daca situatia nu se va remedia pe parcursul a patru trimestre consecutive, in total, CSSPP va retrage acestuia autorizatia de administrare si va aplica procedura privind administrarea speciala.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”
asta ca sa stie si ei pt ca nu le zice nimeni :-)
Cineva minte! Oare cine?
"Numărul participanţilor cu cel puţin o contribuţie înregistrată de la începutul funcţionării sistemului de pensii administrate privat a fost de 5,20 mil."
"Numărul participanţilor cu contribuţii în luna octombrie 2011 a fost de 3,48 mil."
Deci nu, cifrele nu se contrazic.
Cei peste 35 de ani nu au fost obligati sa se inscrie, totusi ei reprezinta 42,42% din cotizanti. Se pare ca e un sistem care le convine si lor.
http://www.csspp.ro/uploads/files/buletin-octombrie-2011k_kpxs.pdf
Totusi am sa mai fac o remarca: intre cei 42,42% dintre cotizantii de peste 35 ani, un procent semnificativ o reprezinta cei care au intre 35 si 38 ani, adica aveau 35 cand au fost obligati sa cotizeze. Asa ca procentul de mai sus ar trebui diminuat cam cu 7-8-9%.