Radu Mustatea, presedintele directoratului Astra Asigurari, se va retrage, la inceputul anului viitor, din functia pe care o ocupa, iar la baza retragerii stau expirarea mandatului de management (cinci ani) si dorinta de a se lansa in antreprenoriat, a anuntat luni compania de asigurari. Alexander Adamescu, vicepresedintele Consiliului de Supraveghere, va prelua conducerea companiei.

Radu MustateaFoto: AGERPRES
  • "(...) Vorbesc despre un parcurs unic in piata de asigurari din Romania realizat impreuna cu actionarii si echipa Astra Asigurari. Consider ca este cel mai potrivit moment pentru a ma implica in proiecte personale, pe care le am in vedere de ceva vreme si care solicita efortul meu 100%", a declarat Radu Mustatea.

In comunicatul transmis luni, Dan Grigore Adamescu, presedintele Consiliului de Supraveghere al Astra Asigurari precizeaza ca "ii respecta" acestuia "dorinta de retragere din functia de presedinte al directoratului Astra Asigurari".

Radu Mustatea este presedintele directoratului Astra Asigurari din anul 2006. Cu o diploma in fizica la Universitatea din Bucuresti, Radu Mustatea si-a inceput cariera in industria asigurarilor la compania Ardaf unde a fost avansat rapid ca sef al filialei din Bucuresti. Dupa ce a parasit Ardaf, Radu Mustatea s-a alaturat echipei de management a companiei AGI Romania pe care a si condus-o din 2002, ca director general.

Astra Asigurari a devenit anul trecut liderul pietei de asigurari locale in functie de venituri, cu un volum al primelor brute subscrise totale in valoare de peste 1,08 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior. Daunele platite de Astra Asigurari in 2010 au crescut cu 61% fata de 2009, de la 328,1 milioane lei la 526,8 milioane lei.

De asemenea, in primele noua luni din acest an a inregistrat venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de peste 870,4 milioane lei, in crestere cu 3,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In aceeasi perioada de referinta, profitul contabil net al asiguratorului a crescut cu 333% pana la peste 78 milioane lei.

Rezultatele financiare, prezentate in aceasta luna de asigurator, arata ca in primele noua luni ale acestui an, Astra a subscris prime brute de peste 520 milioane lei pe segmentul auto (CASCO si RCA), in scadere cu 20,6% fata de aceeasi perioada din 2010, insa a crescut semnificativ atat pe segmentele de asigurari de cladiri si bunuri cat si pe asigurarile de viata.