Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) l-a numit marti, 22 noiembrie, pe Mihai Constantin Seitan, cel care a fost remaniat din functia de ministru al Muncii in septembrie 2010, in functia de presedinte al Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private (FGDSPP), pentru un mandat de 4 ani, a anuntat vineri autoritatea. De asemenea, Ministerul de Finante si Asociatia administratorilor de fonduri de pensii (APAPR) au numit pe Andrei Ioan Hass si respectiv pe Tudor Mircea Moldovan ca reprezentanti in Consiliul de administratie al acestui Fond.

Mihai SeitanFoto: HotNews.ro

In termen de 30 de zile de la data numirii tuturor membrilor, presedintele Consiliului de administratie convoaca prima sedinta a Consiliului de administratie al FGDSPP, elaboreaza statutul propriu si structura organizatorica si de personal, pe care le supune spre aprobare Consiliului CSSPP, conform prevederilor art. 34, alin. (1) si (2) din Legea nr. 187/2011, se mentioneaza in comunicatul dat vineri de comisie.

Fondul are rolul de a garanta drepturile participantilor si beneficiarilor la sistemul de pensii private si de a compensa astfel eventualele pierderi ale acestora, atat in perioada de acumulare a contributiilor cat si dupa deschiderea dreptului la pensie, provenite din incapacitatea administratorilor sau a furnizorilor de pensii de a onora obligatiile asumate.

Legea nr. 187/2011 privind infiintarea, organizarea si functionarea Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private a fost publicata in Monitorul Oficial la sfarsitul lunii octombrie din acest an si a intrat in vigoare la data de 3 noiembrie 2011.

Peste 5,44 milioane de persoane participau la fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II) in luna octombrie din acest an, in crestere cu 6,08% fata de aceeasi luna din 2010 si cu 0,72% fata de luna anterioara a acestui an, conform datelor CSSPP.