Vienna Insurance Group (VIG), grup austriac ce detine in Romania companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom, a semnat in Varsovia achizitia pachetului majoritar de actiuni in cadrul unei companii poloneze de asigurari de viata, numita Polisa, cu peste 120 de angajati si venituri din prime de circa 21 de milioane de euro in 2010, a anuntat marti grupul. Achizitia urmeaza sa primeasca in perioada urmatoare avizul autoritatilor de reglementare.

Cu 38 de milioane de locuitori, Polonia este una dintre cele mai mari piete din Europa Centrala si de Est si o zona esentiala pentru VIG, se arata in comunicatul grupului austriac. La nivelul intregii piete de asigurari din Polonia, VIG se situa pe locul patru in prima jumatate a acestui an. "Achizitia Polisa nu are o influenta semnificativa asupra cotei de piata" din Polonia, se mai arata in comunicatul VIG.

In Romania, grupul austriac se afla pe primul loc in piata de asigurari prin veniturile inregistrate de companiile detinute, respectiv BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom. Omniasig si BCR Asigurari vor fuziona in perioada urmatoare, conform deciziei luate in vara acestui an de Vienna Insurance Group, iar finalizarea acestui proces este planificata sa aiba loc in prima parte a anului 2012, dupa primirea avizului CSA.