Valoarea primelor intermediate din asigurari anul trecut s-a ridicat la peste 3,1 miliarde lei, conform cifrelor transmise de 495 brokeri de asigurare, nivel in scadere cu 2,99% fata de anul anterior, a anuntat joi Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Prin raportarea primelor intermediate de brokerii de asigurare la primele brute subscrise de asiguratori rezulta ca, in anul 2011, brokerii au intermediat 39,05% din volumul total al primelor subscrise de asiguratori, a caror valoare a depasit 7,9 miliarde lei.

Primele intermediate si veniturile brokerilor de asigurari in 2011Foto: CSA

"Cu cat ponderea primelor intermediate va creste, cu atat rolul de consultant si de reprezentant al intereselor asiguratilor in fata asiguratorilor va deveni mai important, a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

Pe de alta parte, datele raportate catre aceasta autoritate arata ca veniturile din activitatea de brokeraj au totalizat aproape 596,5 milioane lei, nivel in crestere cu 11,33% comparativ cu 2010. Din aceasta suma, veniturile din negocierea contractelor de asigurare reprezinta 96%, cu un total de 572,2 milioane lei.