Fuziunea dintre companiile de asigurari BCR Asigurari si Omniasig, ambele membre al grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), se va incheia in luna mai 2012, au anuntat marti cele doua companii. In cadrul acestui proces, Omniasig va fi absorbita de catre BCR Asigurari, care, la finalizarea fuziunii, va prelua numele Omniasig. Cele doua societati au cumulat, la sfarsitul anului trecut, un volum total de prime subscrise de 1,2 miliarde lei.

Anuntul vine dupa ce Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat, in sedinta din data de 20 martie 2012, fuziunea celor doua firme.

  • "Obiectivul acestei fuziuni este crearea companiei de asigurari lider pe piata din Romania si eficientizarea operatiunilor Vienna Insurance Group (grupul de care apartin ambele companii) la nivel local. Prin realizarea procesului de fuziune, compania rezultata va deveni un asigurator mult mai puternic, mai stabil, cu o retea mai extinsa si foarte bine implementata la nivel national (...) De asemenea, un element pozitiv important al acestei fuziuni este parteneriatul strategic de vanzari intre Omniasig si Banca Comerciala Romana (parte a acordului de colaborare Erste bank si VIG), parteneriat care va consolida intreaga retea teritoriala a companiei din punct de vedere al vanzarilor. Prin toate aceste elemente, compania rezultata in urma fuziunii vizeaza obiectivul de a ocupa prima pozitie in clasamentul companiilor de asigurari generale din Romania", se precizeaza in comunicat.

Vienna Insurance Group, cu sediul in Viena, este unul din principalele grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est. In afara pietei de origine Austria, Vienna Insurance Group este activa, prin subsidiare si grupuri de asigurari, si in Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croatia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Turcia, Ucraina, Ungaria si Belorusia. Pe langa acestea, exista filiale ale Wiener Stadtische Versicherung in Italia si Slovenia, precum si ale Donau Versicherung in Italia. Pe piata din Austria, Vienna Insurance Group (VIG) este prezenta prin Wiener Stadtische Versicherung, Donau Versicherung si Sparkassen Versicherung.