Fuziunea dintre companiile de asigurari BCR Asigurari si Omniasig, ambele membre al grupului austriac Vienna Insurance Group (VIG), s-a incheiat, iar incepand de marti, 1 mai, activitatea se desfasoara in cadrul unei singure companii cu numele de Omniasig, a anuntat luni seara asiguratorul. La sfarsitul anului trecut cele doua companii aveau impreuna 2410 angajati si o retea de 350 de unitati, conform datelor grupului austriac VIG.

Omniasig si BCR Asigurari in 2011Foto: Vienna Insurance Group
  • "In acest moment au fost incheiate procedurile organizatorice si operationale aferente procesului de fuziune si activitatea se desfasoara in cadrul unei singure companii, urmand ca in perioada post-fuziune sa fie solutionate o serie de ultime etape necesare, precum transferul de portofoliu si  inregistrarea la Registrul Comertului", a anuntat luni seara asiguratorul.

In urma fuziunii Omniasig a fost absorbita de catre BCR Asigurari insa compania rezultata si-a luat numele de Omniasig ca urmare a notorietatii mai mari a acestui nume. Potrivit cifrelor transmise Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, cele doua societati au cumulat, la sfarsitul anului trecut, un volum total de prime subscrise de 1,2 miliarde lei, respectiv peste 15% din totalul pietei de asigurari din Romania.

  • "Prin realizarea acestei fuziuni, compania rezultata, al carei nume este OMNIASIG, devine un asigurator mult mai puternic, mai stabil, cu o retea mai extinsa si foarte bine implementata la nivel national, care ofera servicii de asigurare la cele mai inalte standarde de calitate. Prin toate aceste elemente, compania rezultata in urma fuziunii vizeaza obiectivul de a ocupa prima pozitie in clasamentul companiilor de asigurari generale din Romania. In scurt timp, va vom pune la dispozitie informatii detaliate referitor la structura si conducerea noii companii OMNIASIG, precum si obiectivele si planurile pentru anul in curs", a mai anuntat asiguratorul.

Datele grupului VIG arata ca la sfarsitul anului trecut Omniasig avea circa 1530 de angajati si o retea de circa 200 de unitati. Firma se afla pe locul doi in topul companiilor de asigurari generale si detinea o cota de piata pe acest segment de circa 13%.

De cealalta parte, BCR Asigurari avea circa 880 de angajati si o retea teritoriala de aproape 150 de unitati. Pe segmentul asigurarilor generale, BCR Asigurari se situa pe pozitia a 6-a si detinea o cota de piata de circa 7%.

In Romania, VIG este cel mai mare grup de asigurari, detinand pe langa cele doua firme de mai sus si BCR Asigurari de ViatasiAsirom.