Spectacolul de deschidere a finalei Europa League, care are loc miercuri, 9 mai, pe stadionul National Arena din Bucuresti, a fost asigurat printr-o polita in valoare de 6,2 milioane euro, contract realizat Leader Team broker de asigurare la compania Certasig Asigurare si Reasigurare, au anuntat miercuri reprezentantii celor doua companii. Potrivit acestora, polita este cea mai scumpa asigurare incheiata vreodata de catre asiguratori pentru un eveniment local. Polita include, printre altele, daunele catre terti, accidente si daune materiale.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ceremonia si spectacolul de deschidere implica o coregrafie impresionanta, la care vor participa 450 de studenti sub coordonarea producatorului Robert Alge si a coregrafei britanice Wanda Rokicki, alaturi de sase coregrafi romani si opt gimnaste. Riscurile de accidente si daune materiale sunt pe masura, la un spectacol de o asemenea amploare.

  • 'Spectacolul, organizarea sa, complexitatea data de numarul impresionant de persoane implicate si riscurile la care acestia sunt expusi au fost atent analizate de catre noi impreuna cu partenerii nostri, Certasig. Astfel am putut oferi o polita adaptata acestui spectacol si care a fost acceptata de catre organizatori', a declarat Razvan Rusu, Managing Director Leader Team broker de asigurare.

Anterior, cea mai scumpa polita incheiata in tara, pentru un eveniment desfasurat in Romania, a fost cea aferenta spectacolului Cirque du Soleil, in valoare de 5 milioane de euro si a fost realizata de aceeasi parteneri - Leader Team Broker de Asigurare prin Certasig Asigurare si Reasigurare, sustin reprezentantii companiilor.

Leader Team broker de asigurare este o companie infiintata in anul 2006, cu peste 3500 de clienti activi, o cifra de afaceri de peste 1,6 milioane de euro si sucursale in mai multe orase din tara.

Certasig Asigurare si Reasigurare a fost infiintata in anul 2003, iar din decembrie 2007, este detinuta majoritar de Royalton Capital Investors II, un fond european de investitii, avand ca parteneri Alpha Associates, Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (EBRD), precum si Fondul European de Investitii (EIF).