Consiliul de Administratie al PAID (POOL-ul de Asigurare impotriva dezastrelor naturale) a aprobat miercuri, 18 iulie, numirea Aureliei Cristea in functia de director general al societatii, precum si numirea lui Radu Mircea Popescu in functia de director general adjunct, urmand sa primeasca avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, a anuntat societatea. Anterior, PAID a fost condusa de catre Marius Bulugea, al carui mandat s-a incheiat la sfarsitul lunii mai din acest an.

Aurelia CristeaFoto: PAID

Aurelia Cristea are o experienta de peste 15 ani in domeniul asigurarilor, inclusiv in activitatea de reglementare si supraveghere a pietei de profil din Romania, in perioada 2006-2010 fiind membru in cadrul Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

  • "Obiectivul managementului este acela de a face demersurile necesare in raport cu autoritatile centrale si locale, astfel incat legea sa fie respectata, prin cresterea gradului de protectie a populatiei impotriva dezastrelor naturale, degrevand bugetul statului de cheltuieli suplimentare. In acelasi timp, vom continua educarea in privinta formelor de asigurare care ii protejeaza pe romani in fata dezastrelor", a declarat Aurelia Cristea.

Radu Mircea Popescu este unul dintre initiatorii si coordonatorii proiectului de lege privind asigurarea obligatorie a locuintelor incepand cu anul 2005. In cadrul PAID, ocupa din ianuarie 2012 si functia de sef al departamentului tehnic.

Creata la sfarsitul anului 2009 de catre 13 companii de asigurari, PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale) emite politele de asigurare impotriva dezastrelor naturale (PAD), care acopera doar riscurile mai sus amintite si care sunt vandute in special de forta de vanzari a acestor companii de asigurari.