Alico Asigurari a castigat licitatia organizata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor pentru achizitionarea din fonduri proprii de servicii de asigurare de viata cu componenta de economisire pentru pensionare pentru angajatii institutiei, potrivit unui anunt postat miercuri in Sistemul electronic de achizitii publice (SEAP). La licitatie au fost primite trei oferte, iar atribuirea contractului catre Alico s-a facut la data de 31 mai, valoarea acestuia depasind 6,54 milioane euro (fara TVA).

Beneficiile oferite celor 178 de angajati ai CSA in urma acestei achizitii vizeaza doua componente - un plan de economisire si o asigurare in caz de deces.

  • "Prin aceasta achizitie se urmareste diversificarea pachetului de beneficii pentru salariatii CSA prin oferirea unui plan de economisire pentru suplimentarea veniturilor de pensionare si a unei asigurari care sa ofere protectie in cazul decesului din orice cauza a salariatului", se precizeaza in Caietul de Sarcini al acestei licitatii despre care HotNews.ro a scris inca din luna martie 2012 (vezi documentul atasat).

Contractul pe o durata de 5 ani se adreseaza tuturor angajatilor CSA dar pentru noua posturi sunt prevazute sume asigurate mai mari, de cate 860.000 lei. Contactati de HotNews.ro, oficialii CSA au spus ca sumele in cauza reprezinta despagubirea numai in caz de deces si nu prima de asigurare si ca polita este valabila numai pe perioada pastrarii calitatii de angajat in cadrul institutiei. In legatura cu cele noua posturi care au aceste beneficii mai mari, desi Consiliul CSA are doar sapte membri, acestia au spus ca datele sunt confidentiale.