Allianz-Tiriac Asigurari a anuntat miercuri ca a incheiat primul semestru din acest an cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 460,2 milioane de lei, valoare egala cu cea inregistrata in aceeasi perioada din anul anterior. Profitul inainte de impozitare, calculat in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate (IFRS), a crescut cu 34%, pana la valoarea de 7,4 milioane de lei (comparativ cu 5,5 milioane lei in primul semestru din 2011).

Pe segmentul de asigurari generale, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie, primele brute subscrise de Allianz-Tiriac s-au situat la 407,1 milioane de lei, foarte aproape de valoarea inregistrata in acelasi interval din 2011 (409,7 milioane de lei). Cele mai importante contributii la realizarea acestor venituri le-au avut asigurarile Casco (pondere 48%), Property (22%) si RCA (21%).

Asiguratorul a precizat ca o evolutie pozitiva a fost consemnata si la nivelul subscrierilor RCA, care au avansat in primul semestru din anul curent cu mai bine de 9 procente, pana la un nivel de circa 88 milioane de lei. Mai cu seama vanzarile de polite individuale au sustinut aceasta crestere. Astfel, politele RCA contractate de persoane fizice in perioada ianuarie - iunie 2012 au generat venituri cu peste 30% mai mari fata de acelasi interval din 2011.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a realizat vanzari de 53,1 milioane de lei in primul semestru din 2012, cu 5 procente mai mult decat in primele sase luni din anul anterior (50,6 mil. lei). Numarul de polite individuale de asigurari de viata emise de Allianz-Tiriac in perioada ianuarie - iunie a anului curent a fost cu circa 10% mai mare decat in acelasi interval din 2011.

In structura portofoliului de asigurari de viata, politele traditionale au generat 54% din primele brute subscrise, restul de 46% reprezentand vanzari de polite de asigurari de viata cu componenta investitionala (index sau unit-linked).